Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ με ΠΑΤΑΤΑ και ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Υλικά
Ζύμη
1 ποτήρι γάλα
2 φλυτζάνια του καφέ σπορέλαιο
1 αυγό
1 καλούπι μικρό μαγιά
1 κιλό περίπου αλεύρι
Γέμιση
3 πατάτες μέτριες βρασμένες και λιωμένες με το πηρούνι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά (της ζύμης) και κάνουμε μία πολύ ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 20 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό ή σαν μία πίτσα, με τα χέρια μας. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στο καθένα και τα τυλίγουμε σαν κρουασανάκια. Αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!