Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Χοιρινό με Κολοκυθάκια στο Φούρνο

Υλικά
1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
2 κιλά μικρά κολοκυθάκια 
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 ποτήρι κρασιού με κρασί κόκκινο
1/3 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το κρασί, το κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να αναμειχθούν με όλα τα κομμάτια του κρέατος. 

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα κομματάκια του χοιρινού, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια με το κρεμμύδι και τα υγρά από τη μαρινάτα που έχει μείνει.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, με λίγο νερό, και αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να τελειώσουν τα υγρά, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Πρέπει να συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό αν θέλουμε για να μη στεγνώσει το κρέας μας.

Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια, καθαρίζουμε τις άκρες τους και τα τηγανίζουμε, μέχρι να κάνουν κρούστα από όλες τις πλευρές. 

Κατόπιν βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας με τη σάλτσα και τα υγρά του και τοποθετούμε ενδιάμεσα τα τηγανισμένα κολοκυθάκια. Συμπληρώνουμε προσεκτικά αλάτι - πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή περίπου ώρα, μέχρι να ενωθούν και να μελώσουν τα υλικά αλλά χωρίς να τελειώσουν τα υγρά και να στεγνώσει το φαγητό.
Κυριακή 20 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Γλυκό Ταψιού Ραβανί

Μία ακόμα συνταγή για ραβανί, λίγο διαφορετική από αυτή που είχα παρουσιάσει παλαιότερα.


Υλικά
6 αυγά
1 κούπα γιαούρτι 2%
1 κούπα γάλα
4 βανίλιες 
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού σπορέλαιο
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό

Για το Σιρόπι
5 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε μία κατσαρόλα και αφού βράσουν για 10 λεπτά και γίνουν σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για να γίνουν αφράτα. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τις βανίλιες, το μπέικιν και τέλος το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι. 

Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά να φουσκώσει, κατόπιν το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. 

Το βγάζουμε από το φούρνο και το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια ρίχνουμε με μία κουτάλα σιγά-σιγά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει τα υγρά του. 

PostHeaderIcon Κέικ Κατσαρόλας

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας νες-καφέ
6 κουταλιές της σούπας λικέρ baileys
2 σοκολάτες κουβερτούρα κομμένες σε κομματάκια
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
2 αυγά

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά να λιώσουν και να ενωθούν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό ρίχνουμε μέσα ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 2 αυγά τα οποία έχουμε πρώτα χτυπήσει ελαφρά. 

Ενώνουμε ανακατεύοντας πολύ καλά τα υλικά για να ενωθούν μεταξύ τους, τα ρίχνουμε το μείγμα σε μία αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

PostHeaderIcon Βάφλες

Υλικά
2 κουταλάκια μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Γάλα, ίση ποσότητα με την κρέμα 
1 βανίλια
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 1/2 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν, το αλεύρι και τελευταίο το λιωμένο βούτυρο. 

Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό προετοιμάζουμε ζεσταίνουμε τη συσκευή για βάφλες ή την τοστιέρα μας, ζεσταίνοντάς την αρκετά.

Με μία κουτάλα ρίχνουμε ποσότητα στη συσκευή και την κλείνουμε για να φουσκώσει και να ψηθεί. 

Μπορούμε να γαρνίρουμε με μερέντα, σιρόπι μαρμελάδας, ζάχαρη και ότι άλλο μας αρέσει.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!