Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

PostHeaderIcon Νηστίσιμο Παστίτσιο

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια πένες 
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
2 φλυτζάνια του καφέ μανιτάρια ψιλοκομμένα στο multi ή στο χέρι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη ή 1 ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους και βρασμένες πολύ καλά
Αλάτι-πιπέρι
Μισή κουταλιά ξερό δυόσμο
Μία πρέζα ζάχαρη
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, με μία κουταλιά λάδι και τα σουρώνουμε. 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τις μελιτζάνες (αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει και αφήσει για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους) και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, περιμένουμε να τσιγαριστούν και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη και μισή κουταλιά του γλυκού ξερό δυόσμο, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στρώνουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών σε ένα πυρέξ, από πάνω απλώνουμε τη γέμιση λαχανικών και άλλη μία στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια που περίσσεψαν.  

Βράζουμε τις πατάτες μας σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν τελείως και να μείνει λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας. αποσύρουμε από τη φωτιά και όσο είναι ζεστές ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο, λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με το μίξερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. 

Απλώνουμε τον πουρέ πάνω στα μακαρόνια και τον στρώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Πασπαλίζουμε στο τέλος με τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο νηστίσιμο κασέρι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.



Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

PostHeaderIcon Σταφιδωτά Νηστίσιμα

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
300 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές κομμένες στο μπλέντερ
200 γρ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
70 γρ. νερό
70 γρ. ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Διαλύουμε την αμμωνία στο ούζο και τη σόδα στο χλιαρό νερό. Ενώνουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τελευταίο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια βουτώντας τα χέρια μας σε λάδι τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα πατάμε πολύ ελαφρά με τα χέρια μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά, όχι περισσότερο).

Διευκρινίζεται ότι δεν είναι κουλουράκια, μοιάζουν περισσότερο με μικρά κέικ.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!