Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Παγωτό Μαστίχας με Τριαντάφυλλο

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
1 πράσινη φυτική σαντιγί
2-3 σταγόνες μαστίχας λιωμένες σε σκόνη με 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη
Μισή κούπα γλυκό τριαντάφυλλο ή σάλτσα φρούτου

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 με 2 λεπτά, το γιαούρτι να αφρατέψει και να γίνει λείο. Εάν μας αρέσει ρίχνουμε μέσα και το γλυκό ή το λιωμένο φρούτο αλλιώς το κρατάμε για γαρνίρισμα στο τέλος. Ρίχνουμε επίσης τη σκόνη μαστίχας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Μπορούμε να προσθέσουμε και λικέρ με άρωμα μαστίχας. Κατόπιν χτυπάμε τη σαντιγί σε ξεχωριστό μπολ και την ενώνουμε με το μείγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. 
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, όχι πολύ μεγάλο, για να χωράει στην κατάψυξη, στρώνουμε ένα μέρος της κρέμας, σκεπάζουμε με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Η τελευταία επιφάνεια πρέπει να καλυφθεί με κρέμα. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη και αφού παγώσει το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με γαρνίρισμα το γλυκό ή τη σάλτσα φρούτων.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!