Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 19 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ


Υλικά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρώτα όχι πολύ μεγάλα σε ροδέλες
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
2 κουταλιές σούπας ελιές σε κομμάτια
1 ντομάτα
1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
½ κουταλιά τσαγιού ζάχαρη
Αλάτι- πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση
Κόβω σε μικρά κομμάτια όλα τα υλικά – εκτός της κάπαρης, της ελιάς και της ντομάτας- και τα βάζω σε ένα τηγάνι βαθύ με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές σούπας λάδι να σωτάρονται. Μόλις τα υγρά τους αρχίσουν να τελειώνουν ρίχνω την ντομάτα και τον χυμό ντομάτας και κατόπιν την κάπαρη και τις ελιές. Αφήνω να βράσουν για πολύ λίγο και προσθέτω τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού έχω βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια τα ανακατεύω με τη σάλτσα ή αν θέλω ρίχνω κουταλιές από αυτή πάνω στα μακαρόνια.

PostHeaderIcon ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ και ΜΠΕΙΚΟΝ


Είναι μία συνταγή της θείας Εύης από την Ξάνθη.

Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
250 γρ. ζαμπόν
250 γρ. μπέικον
250 γρ. μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος
Αλάτι-πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλο, το μαϊντανό, το μπέικον και τα μανιτάρια σε λίγο λάδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ενώνουμε αυτά τα υλικά με τα μακαρόνια, ανακατεύουμε, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Προσέχουμε τα μακαρόνια να μην ξεραθούν από πάνω πολύ.

PostHeaderIcon ΕΚΛΕΡ


Υλικά
1 φλυτζάνι νερό
75 γρ. βούτυρο
1 φλυτζάνι αλεύρι απλό
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Βάζω το νερό και το βούτυρο να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Ανακατεύω μέχρι το μίγμα να γίνει μια στρογγυλή μπάλα. Βγάζω από τη φωτιά αφήνω να κρυώσει λίγο και κατόπιν ρίχνω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το μίξερ. Το μίγμα θα γίνει πολύ σφιχτό ομοιογενές και γυαλιστερό. Με ένα κουτάλι παίρνω ζύμη και τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Αν θέλω μπορώ να γεμίσω τη ζύμη σε κορνέ και να κάνω μακρουλά σχέδια σαν εκλέρ.
Ψήνω σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά και κατόπιν σε σιγανό για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν από μέσα. Μόλις ψηθούν τα χαράζω για να φύγει ο ατμός από μέσα.

Γεμίζω με έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα της γιώτης και ρίχνω από πάνω τη σος σοκολάτας.

Σος σοκολάτας

Υλικά
125 γρ, σοκολάτα κουβερτούρα
1 κρόκο αυγού
¼ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας λικέρ
1 κουταλάκι γλυκού κόρν φλάουρ
½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση
βάζω τη σοκολάτα τον κρόκο τον χυμό και το ξύσμα σε μπέν- μαρί να λιώσει. Μόλις λιώσει αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το λικέρ. Κατόπιν ρίχνω την κρέμα και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε δύο κουταλιές νερό. Βάζω και πάλι τα υλικά στη φωτιά μέχρι να δέσουν και να γίνει μια υπέροχη σοκολάτα. Κατόπιν ρίχνω αρκετό πάνω από τα εκλέρ μου.

PostHeaderIcon ΡΑΒΑΝΙ


Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 γιαούρτι τοτάλ
4 αυγά
1 μπέικιν
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Σιρόπι
3 ½ ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα, τα ρίχνω σε ένα βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και ψήνω στους 180 με 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, μαζί με μία φλούδα λεμονιού τα αφήνω να βράσουν 7 με 10 λεπτά και κατόπιν ρίχνω το σιρόπι στο ψημένο γλυκό, σιγά-σιγά σε όλη την επιφάνειά του, όταν το σιρόπι και το γλυκό είναι ακόμα ζεστά.

PostHeaderIcon ΦΛΑΟΥΝΕΣ


Η συνταγή αυτή είναι της Κύπριας φίλης μου Δήμητρας Γκ.

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι
½ φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι – λίγη ζάχαρη

Γέμιση

1 κιλό και 800 γρ. σκληρά τυριά που να μη λιώνουν, όπως κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα, τριμμένα.
15 περίπου αυγά
1 μεγάλο ματσάκι δυόσμο
½ με 1 κουταλάκι μαστίχα, χτυπημένη και λιωμένη
40 γρ. μαγιά
2 κουταλιές αλεύρι
Λίγη ζάχαρη, λίγο νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ προτιμώ να φτιάξω τη γέμιση για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Παίρνω λοιπόν τη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το νερό, τα βάζω σε ένα μικρό μπόλ και φτιάχνω ένα κουρκούτι. Το αφήνω να φουσκώσει και το ενώνω με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Προσέχω να προσθέτω ένα-ένα τα αυγά μου ώστε αν χρειαστεί να μην τα προσθέσω όλα. Η γέμιση θα πρέπει να είναι σφιχτή. Το πρωί της επόμενης μέρας φτιάχνω τη ζύμη μου και ανοίγω φύλλο, όχι πολύ λεπτό αλλά ούτε και χοντρό. Κόβω τετράγωνα κομμάτια και στο κέντρο τοποθετώ μία γεμάτη κουταλιά γέμιση. Κατόπιν διπλώνω κάθε πλευρά ώστε να δημιουργηθεί ένα φάκελος που στο κέντρο του όμως να μην καλύπτεται όλη η γέμιση από το φύλλο. Τοποθετώ σε λαμαρίνα, αλείφω με μείγμα από αυγό, νερό και λίγο λάδι, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Το μέγεθος και το σχήμα που μπορούμε να κάνουμε είναι δική μας επιλογή, η γέμιση όμως δεν πρέπει να καλύπτεται όλη γιατί φουσκώνει.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!