Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες (εξεύρεση συκωταριάς στη Γαλλία) η κουμπάρα μου κατάφερε να παρασκευάσει τη μαγειρίτσα


Επειδή φέτος τη μαγειρίτσα θα τη φάω στο Στρασβούργο, παρέα με τους κουμπάρους μας, σας παραθέτω τη συνταγή που μαγειρεύω κάθε Ανάσταση χωρίς φωτογραφία. Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Υλικά1 συκωταριά ολόκληρη από αρνί ή κατσίκι
1 μερίδα έντερα
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι άσπρο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

ΕκτέλεσηΑφού πλύνω καλά τη συκωταριά τη βάζω μέσα σε νερό που βράζει και την αφήνω να βράσει για 10 λεπτά. Έχω τρυπήσει με το μαχαίρι το πνευμόνι για να φύγει όλο το αίμα του. Κατόπιν τη βγάζω και την αφήνω να κρυώσει. Την κόβω σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος ζαριού. Θέλει λίγο κόπο αλλά κόβοντάς την με αυτό τον τρόπο η μαγειρίτσα μας γίνεται πιο πλούσια. Στη συνέχεια καθαρίζω τα έντερα. Αν δεν ξέρετε πώς να καθαρίζετε τα έντερα, μπορείτε να πάρετε το καθένα, να το γεμίσετε με νερό σα μπαλόνι και το σπρώξετε να βγει από την άκρη του εντέρου. Χρειάζεται αρκετές φορές και κατόπιν να βάλετε και ξύδι με τον ίδιο τρόπο. Μετά θα τα τρίψετε με τα χέρια σας, σα μπουγάδα, με αλάτι και ξύδι και θα τα ξεπλύνετε καλά εξωτερικά. Εγώ τα γυρίζω με ένα πλαστικό στυλό, αλλά αυτό πρέπει κάποιος να σας το δείξει για να το κάνετε. Βάζω τα έντερα να βράσουν και αυτά για 5 λεπτά και τα ψιλοκόβω αυτά (1 εκατοστό περίπου ή και λιγότερο). Ψιλοκόβω τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Σε μεγάλη κατσαρόλα γεμίζω τα 2/3 με νερό και ρίχνω μέσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις δούμε ότι το κρεμμυδάκι μας και τα συκωτάκια έχουν βράσει καλά ρίχνουμε το ρύζι, μία κουτάλα λάδι και μία μεγάλη κουταλιά βούτυρο, συνήθως βιτάμ. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι, γύρω στα 15 λεπτά.

ΑυγολέμονοΣε ένα μίξερ multi ρίχνω 1 αυγό, 1 κουταλιά γλυκού αλεύρι, 1 λεμόνι (το χυμό), 2 κουταλιές σούπας νερό. Τα χτυπώ και κατόπιν ανοίγω και προσθέτω 1 κουτάλα από τη ζεστή μαγειρίτσα. Ξαναχτυπώ και προσθέτω ακόμη 1 κουτάλα. Στη συνέχεια κλείνω το μάτι της κουζίνας και προσθέτω στη μαγειρίτσα το αυγολέμονο και ανακατεύω καλά. Αφήνω την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για να πάρουν τα υλικά μία βράση (με σβηστό το μάτι) και η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!