Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΑΡΥΔΟΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για το παντεσπάνι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 βανίλλια
2 κουταλιές κακάο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα σε σκόνη
1 φλυτζάνι του καφέ φρυγανιά τριμμένη

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού

Μία πράσινη φυτική σαντιγύ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ενώνω με τη σειρά όλα τα υλικά, χτυπώντας τα με το μίξερ, τα αδειάζω σε μία φόρμα με σούστα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και φτιάχνω την κρέμα.

Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα να βράσει χωρίς να φουσκώσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά διαλύω το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη ξεχωριστά, προσθέτοντας λίγο γάλα και τα ρίχνω μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται και να σφίγγει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, ανακατεύω κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτω τον κρόκο χτυπημένο και ανακατεύω συνεχόμενα για να ενσωματωθεί. 
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και αφήνω να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. 

Τέλος χτυπώ την πράσινη φυτική σαντιγύ και γαρνίρω την κρέμα.

PostHeaderIcon ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ με ΑΡΑΚΑ

Υλικά (Για 4 άτομα)
8 αγκινάρες
700 γρ. αρακά
2 καρότα μεγάλα
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Μισή κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με γάντια τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα φύλλα - το χνούδι και κόβωντας τα κοτσάνια. Αφήνουμε μόνο την τρυφερή καρδιά που την αλοίφουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσει μέχρι να μαγειρευτεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κομμάτια από το λεμόνι που θα στίψουμε. 
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να τσιγαρίζεται προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα κομμένα σε φέτες, τον άνιθο και το λεμόνι. Αφού αφήσουμε για 1-2 λεπτά τα υλικά μας να ζεσταθούν και να ενωθούν, ρίχνουμε 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Λίγο πριν τελειώσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΣΑΛΑΤΑ με ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια "φιογκάκια" ή "βίδες" βρασμένα
1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
1 κουτί καλαμπόκι
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 κουτάκι κάπαρη
4-5 τριμμένα αγγουράκια τουρσί
2-3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 βαζάκι μαγιονέζα ή μισή μαγιονέζα με μισό γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Σε ένα μεγάλο μπωλ ενώνω όλα τα υλικά και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Σερβίρω αμέσως ή τοποθετώ τη σαλάτα στο ψυγείο. Η ποσότητα είναι ερκετή για ένα τραπέζι ή μπουφέ.

PostHeaderIcon ΣΑΛΑΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

Υλικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 βαζάκι κάπαρη
1 μικρό βαζάκι μαγινέζα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Βάζω σε ένα μπωλ ίσες κουταλιές από το κρεμμύδι, την πιπεριά και την κάπαρη. Τα ανακατεύω με τη μαγιονέζα, το λάδι, το ξύδι και έχω ετοιμάσει εύκολα και γρήγορα μία πικάντικη σαλάτα. 
Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΟ με ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

Για το ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 μπάλα φιδέ

Για τις γαρίδες
Μερικές γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 κουτί τοματάκια
1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Για το ρύζι
Βράζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τρία λεπτά πριν βράσει το ρύζι ρίχνουμε μέσα το φιδέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε.
Σε τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι, τα υπόλοιπα υλικά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.Ενώνουμε - ανακατεύουμε το ρύζι και ρίχνουμε μπόλικο πιπεράκι. Το ριζομακάρονο είναι έτοιμο.

Για τη σάλτσα με τις γαρίδες
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο, με 3 κουταλιές λάδι, να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα τοματάκια, 1/4 του κουταλιού γλυκού ζάχαρη, αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά, σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και σε 2 λεπτά σβήνουμε με το κονιάκ. Παίρνουμε μισό ποτήρι από το ζουμί, διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!