Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

PostHeaderIcon ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Είναι μια συνταγή της φίλης μου της Βάσως που είναι μαμά φοιτήτριας και της ετοιμάζει γεύματα που μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και μετά να τα ψήσει όποτε αυτή θέλει.

Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες ελαφρά βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
10 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κρέμα γάλακτος
½ κιλό κασέρια διάφορα τριμμένα

Εκτέλεση
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνω τις φέτες πατάτας.
Στρώνω από πάνω τα 2/3 των κασεριών και το μπέικον.
Τοποθετώ πάλι μια στρώση από πατάτες και τελικά ρίχνω τα υπόλοιπα κασέρια και την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.
Ψήνω στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Όπως σας είπα μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σουφλέ και να το κρατήσετε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.

PostHeaderIcon ΚΕΙΚ με ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά


1 πακετάκι βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 σακούλα φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ πορτοκαλί
1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν
¼ κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 πακετάκι βανίλια
1 πακετάκι σταγόνες σοκολάτας ή μικρά κομμάτια σοκολάτας


Εκτέλεση


Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά, προσθέτω διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα. Ρίχνω το αλάτι τη βανίλια και το μπείκιν. Βουτυρώνω μία φόρμα για κέικ και την πασπαλίζω με αλεύρι. Ρίχνω μέσα στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω ελαφρά. Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα και με ένα κουτάλι ανακατεύω κυκλικά και ελαφρά δύο φορές για να μη σκάσει το κέικ όταν θα ψήνεται. Εάν βάλω τα κομματάκια σοκολάτας πρέπει να τα αλευρώσω ελαφρά γιατί αλλιώς θα πάνε στον πάτο. Ψήνω για μία ώρα στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

PostHeaderIcon ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Η συνταγή είναι της φίλης μου της Δήμητρας. Είναι μια εύκολη συνταγή που κάνει τα τυροπιτάκια τραγανά και πολύ τριφτά . Δεν την αλλάζω γιατί τα υλικά όπως θα δείτε είναι λίγα και πάντα υπάρχουν σε ένα σπίτι. Βγαίνει σχεδόν 1 ½ λαμαρίνα της κουζίνας τυροπιτάκια.

Υλικά
1 κεσέ γιαούρτι, όχι παραδοσιακό
1 κεσέ σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
1 φαρίνα αλεύρι

Εκτέλεση
Με τα παραπάνω υλικά φτιάχνω μια ζύμη πολύ μαλακή . Τη χωρίζω σε μικρά μπαλάκια και ανοίγω με το χέρι μου στρογγυλά φύλλα, όσο το άνοιγμα ενός ποτηριού. Γεμίζω με μια κουταλιά γέμιση –ή τυρί με αυγό ωμό ή λουκανικάκι- και κλείνω φτιάχνοντας μισοφέγγαρα. Τα τοποθετώ στη λαμαρίνα και τα αλείφω με αυγό λάδι και λίγο νερό χτυπημένα μαζί.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!