Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

PostHeaderIcon ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ




Υλικά
½ κιλό βούτυρο φρέσκο (το ζητάμε ως φρέσκο λιωμένο για κουραμπιέδες)
2 κουταλιές βούτυρο βιτάμ
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
1 κούπα του καφέ αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μία μέτρια ζύμη

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα με το μίξερ το βούτυρο πολύ καλά. 

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει μέτρια και να μην κολλά στα χέρια.


Πλάθουμε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε, στρόγγυλα, φεγγαράκια ή κάνουμε σχέδια με κουπ- πατ. 


Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, όπως τα κουλουράκια. 


Αφού ψηθούν, τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη.

PostHeaderIcon Ραβανί


Υλικά
2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
5 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1 1/2 κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλιας
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 2%

Για το σιρόπι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Χυμό ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Χωρίζουμε πρώτα τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια τους στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αυγών, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε με κουτάλι τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με κουτάλι, με απαλές κινήσεις.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το σιρόπι για 10 λεπτά, αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει και με κουτάλα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε όλο το γλυκό.


Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

PostHeaderIcon Μελομακάρονα


Υλικά

1η ομάδα υλικών
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι

2η ομάδα υλικών 
3/4 της κούπας σιμιγδάλι ψιλό 
9 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι
1 1/2 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1/2 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Επικάλυψη
200γρ καρύδι τριμμένο 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο μαζί

(με τα παραπάνω υλικά κάνουμε περίπου 100 μελομακάρονα)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της 2ης ομάδας σε μία μικρή λεκάνη και τα ενώνουμε μεταξύ τους.

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά τη 1ης ομάδας τα ρίχνουμε στα υλικά της 2ης ομάδος και τα ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Αφού φτιάξουμε τη ζύμη μας την πλάθουμε σε μικρά μελομακάρονα. Η ζύμη που θα χρησιμοποιήσουμε για κάθε μελομακάρονο δεν πρέπει να είναι στο μέγεθος μεγαλύτερη από καρύδι.

Τρυπάμε τα μελομακάρονα με το πιρούνι από την πάνω μεριά, τα τοποθετούμε σε ταψί,με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς, για μισή περίπου ώρα.

Ταυτόχρονα βάζουμε να βράσει και το σιρόπι, γύρω στα 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει.

Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο ένα - ένα τα βουτάμε στο σιρόπι αφού πρώτα χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς. Τα αφήνουμε στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και κατόπιν τα ξαναβάζουμε στο ταψί 

Αφού μελώσουμε όλα τα μελομακάρονα και τα βάλουμε σε 2 μεγάλα ταψιά της κουζίνας ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το μείγμα του καρυδιού.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ





Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!