Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΣΟΛΟΜΟΣ με ΚΡΕΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ



Σήμερα δοκίμασα την κλασσική συνταγή του σολομού με το τυρί Φιλαδέλφεια και αν και ο σολομός δεν είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα έγινε πολύ γευστικός. 

Υλικά
2 κομμάτια σολομό
1/2 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
Το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σολομό και τον βράζουμε για 10 λεπτά γυρίζοντας και από τις 2 πλευρές . Κατόπιν τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψί, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με τυρί Φιλαδέλφεια, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, με το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι και ρίχνουμε γύρω από το ψάρι το ζουμί στο οποίο το βράσαμε νωρίτερα. Το τοποθετούμε στο φούρνο σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά και το πιάτο μας είναι έτοιμο.  
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΑΜΠΛΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά (Για 50-60 κουλουράκια)
1 βιτάμ σε κύπελλο για να είναι μαλακό
2 κούπες τσαγιού ηλιέλαιο
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλλιες άρωμα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κούπα τσαγιού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκάλι
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μία εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη ενώνοντας όλα τα υλικά, τη στρώνουμε σε φύλλο πάχους μισού δακτύλου και κόβουμε σε διάφορα σχέδια με κουπ πατ. Ψήνουμε τα κουλουράκια σε μέτριο φούρνο για 10 περίπου λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε μπορούμε να τα ενώσουμε ανά ζεύγη με όποια μαρμελάδα μας αρέσει.

Η συνταγή είναι της φίλης μου Μαρία Ρ. την οποία ευχαριστώ.
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΦΡΟΥΤΟΠΟΤΟ με ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά (για 4 ποτά)
2 μπανάνες
1 ποτήρι γάλα άσπρο
10 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας 
3 κουταλιές της σούπας baileys
3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχας ΣΚΙΝΟΣ

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά. 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα και το σιρόπι σοκολάτας με 1 ποτήρι σοκολατούχο γάλα και να γαρνίρουμε με παγάκια. 
Εάν θέλουμε να το απολαύσουμε σαν ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας με γεύση μπανάνας και ποτού μπορούμε να ζεστάνουμε το γάλα και αντί για σιρόπι σοκολάτας να λιώσουμε μέσα σε αυτό 70 με 100 γρ. κουβερτούρα. 
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά
6 ποτήρια νερό
2 1/2 κούπες νησιστέ
2 κούπες ζάχαρη
Λίγη κανέλα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ ή 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα και καίμε λίγο το λάδι ή το βιτάμ μέχρι να ζεσταθεί χωρίς όμως να καπνίσει και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα καραμέλας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και με μια ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου πήξει και αρχίσει να ξεκολλάει από μόνο του από τα τοιχώματα. Τοποθετούμε το χαλβά σε φόρμα που πρώτα έχουμε βρέξει με νερό, τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και μια χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!