Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ



Υλικά ζύμης3 κρασοπότηρα νερό χλιαρό
2 κρασοπότηρα σπορέλαιο
2 κουταλιές ξίδι
αλάτι
αλεύρι
3-4 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ

ΕκτέλεσηΒάζω το νερό, το λάδι , το ξίδι και το αλάτι σε ένα μπώλ και ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Κατόπιν την αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο και στη συνέχεια τη χωρίζω σε δύο κομμάτια.
Ανοίγω το ένα σε φύλλο αλλά όχι απαραίτητα πολύ λεπτό. Κατόπιν το χαράζω ακτινωτά χωρίς όμως να φτάσω μέχρι τη μέση, το κέντρο δηλαδή.
Κατόπιν παίρνω κάθε μία από τις ακτίνες και σκεπάζω το κέντρο μέχρι να κλείσουν όλες οι ακτίνες και να γίνει ένα στρογγυλό πακέτο.
Κάθε φορά όμως που φέρνουμε ένα κομμάτι στο κέντρο πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν –φλάουρ .
Ανοίγω στη συνέχεια το πακέτο αυτό σε ένα φύλλο και το τοποθετώ σε ταψί της κουζίνας. Βάζω τη γέμιση και καλύπτω με το άλλο φύλλο, που έχω ανοίξει με τον ίδιο τρόπο.
Κόβω την πίτα και τοποθετώ πάνω κομματάκια από ένα βιτάμ.
Ψήνω στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Υλικά για τη γέμιση5-6 πράσινες πιπεριές
4-5 κόκκινες πιπεριές
1 κουτί μανιτάρια

1 ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι σοτάρω τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι κομμένα σε κομματάκια. Μόλις μαραθούν ελαφρά είναι έτοιμα.

PostHeaderIcon ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ στο ΦΟΥΡΝΟ

Το κότσι είναι παράδοση στις Σέρρες. Για πρώτη φορά το έφαγα ψητό στη σούβλα και ήταν πεντανόστιμο. Από τότε το ψήνω στο σπίτι μου με κόκαλο είτε καθαρισμένο είτε χωρίς κόκαλο ψητό στη γάστρα, με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και λεμόνι, αλλά και κοκκινιστό με μπόλικες πιπεριές κομμένες σε φέτες. Το ψήνουμε πάντοτε σε χαμηλή θερμοκρασία, γι απάνω από μία ώρα και γίνεται λουκούμι.

PostHeaderIcon ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ


Θα χρειαστείτε ψωμί του τόστ, φέτες ζαμπόν, φέτες κασέρι, μαγιονέζα λάιτ, φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας και φέτες μπέικον.

Ψήνουμε στην τοστιέρα μας τις φέτες του τόστ και το μπέικον. Κατόπιν αλείφουμε την πρώτη φέτα ψωμιού με μαγιονέζα, βάζουμε μαρούλι, κασέρι, ζαμπόν, μαγιονέζα και τη φέτα ψωμιού. Συνεχίζουμε πάνω από τη δεύτερη φέτα, αλείφουμε πάλι με μαγιονέζα και βάζουμε ντομάτα, κασέρι, μπέικον, μαρούλι και μαγιονέζα μαζί με την τελευταία φέτα. Κόβουμε το κλάμπ σάντουιτς διαγώνια και είναι έτοιμο.

PostHeaderIcon ΔΙΠΛΕΣ


Υλικά
10 αυγά
1 λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 φλυτζάνι λάδι
Αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη μαλακή

Εκτέλεση
Ετοιμάζω τη ζύμη με όλα τα υλικά και ανοίγω φύλλο λεπτό με κομμάτια από τη ζύμη. Με ένα μαχαίρι κόβω λωρίδες, πάχους δύο δακτύλων. Μόλις ετοιμάσω τις λωρίδες, ζεσταίνω σε κατσαρόλα αρκετό λάδι και ρίχνω μέσα μία-μία τις λωρίδες, προσπαθώντας να τυλίγω τη ζύμη γύρω από τον εαυτό της. Ψήνω μέχρι να ξανθύνουν. Κατόπιν βγάζω και τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί. Φτιάχνω το σιρόπι με ένα φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη, βράζοντάς τα σε μια κατσαρόλα για πάνω από 5 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει λίγο και βουτάω μέσα τις δίπλες. Στη συνέχεια τις βγάζω και τις πασπαλίζω με κανέλλα και ψιλοκομμένα καρύδια. Αν θέλω μπορώ να χρησιμοποιήσω μέλι αραιωμένο με λίγο νερό αντί για σιρόπι.

Aν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τόσα αυγά, έχω και μια άλλη συνταγή με την ίδια επιτυχία:

Ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
2 αυγά και 4 κρόκους
4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι ή γάλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
Ξύσμα λεμονιού

Η εκτέλεση και το σιρόπι είναι το ίδιο με την προηγούμενη συνταγή.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!