Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ

Υλικά
1 πακέτο ρεβίθια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2  κουτάλα ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1/2 κουτί χυμό ντομάτας

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό στο οποίο βάζουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε γιοα 12 ώρες να φουσκώσουν.  Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβίθια και 3 ποτήρια νερό σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητος και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Χρειάζονται αρκετό βράσιμο γι' αυτό η χύτρα ταχύτητας είναι προτιμότερη. Στο τέλος, αφού σβήσουμε τη φωτιά, αν τα θέλουμε πολύ χυλωμένα μπορούμε να διαλύσουμε σε ένα βαθύ πιάτο μια κουταλιά αλεύρι με λεμόνι και λίγο ζεστό νερό από το φαγητό και να το ρίξουμε στη σούπα, αλλιώς ρίχνουμε μόνο λεμόνι.

PostHeaderIcon Κρέας Μοσχάρι με Μέλι

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
1/3 κουταλιού του γλυκού γλυκάνισο
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
2 φύλλα δάφνης
Μισό κουταλάκι κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
6 μπαχάρια
1 κούπα αλεύρι
Μισό λίτρο ζωμό κρέατος
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το κομμένο κρέας και ρίχνουμε μέσα το 1 1/2 ποτήρι κρασί και 2 κουταλιές Worcestershire sauce. Αφήνουμε το κρέας για 1 ώρα να μαριναριστεί και στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το αλευρώνουμε και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα κομμάτια σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζοντας 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Αφού τηγανιστούν, από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και σιγά σιγά όλα τα υλικά, μαζί με μισό λίτρο ζωμό κρέατος ή σκέτο νερό και αφήνουμε μέχρι το κρέας να βράσει πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά. Το μέλι το προσθέτουμε στο τελευταίο 10λεπτο.   

PostHeaderIcon Κουνέλι Στιφάδο

Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 μπουκάλι ξύδι
2 ποτήρια κρασί κόκκινο
2 φύλλα δάφνης
2 ξυλάκια κανέλα
5 μπίλιες μπαχάρι
10 ξερά μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες ή 1 κιλό μικρά στρόγγυλα κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτί χυμό ντομάτας
2/3 ποτηριού νερού ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνέλι πολύ καλά με μπόλικο ξύδι, το τοποθετούμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης και τα ξυλάκια κανέλας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.

Κατόπιν βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάτα μας και το σοτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με το ποτήρι λάδι και από τις 2 πλευρές. Μόλις σοταριστεί καλά το  "σβήνουμε"  ρίχνοντας τη μαρινάτα μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και μόλις το κρασί αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε τα ντοματάκια, το χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κρέατος για να μακλακώσει. 

Στη μέση της διαδικασίας, μόλις αρχίσει δηλαδή το κρέας να μαλακώνει, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μπαχάρι και τα κρεμμύδια. 

* Εάν θέλουμε το φαγητό μας ελαφρύ προσθέτουμε τα κρεμμύδια ωμά, εάν όμως μας αρέσει πιο πικάντικο τηγανίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Στην περίπτωση αυτή τα κρεμμύδια δε χρειάζονται πολύ ώρα βράσιμο γι' αυτό τα ρίχνουμε στο τέλος, γιατί είναι ήδη μαλακά και μελωμένα.

** Μπορούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε βάζοντας το φαγητό στο φούρνο για μισή ώρα έτσι ώστε να πήξει η σάλτσα τελείως και να μελώσουν τα υλικά.
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Μηλόπιτα

Μία ακόμη κλασσική και καλή συνταγή για μηλόπιτα 

1ο Στάδιο

Υλικά
1 βιτάμ
4-5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι κανέλα
Μία χούφτα καρύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο σε ένα μικρό ταψί να λιώσει. Μόλις λιώσει το βγάζουμε, απλώνουμε  στον πάτο τα μήλα, τα καρύδια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν για μισή ώρα.

2ο Στάδιο

Υλικά
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση
Χτυπούμε καλά στο μίξερ τα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω από τα μισοψημένα μήλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για άλλη μισή ώρα περίπου. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα, μετά από 5 περίπου λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από το φούρνο.


Άλλες συνταγές για μηλόπιτες που έχω παρουσιάσει παλαιότερα:

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κουνέλι Λεμονάτο στο Φούρνο

Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
Το χυμό από 2 λεμόνια
1 μπουκάλι ξύδι
Αλάτι-Πιπέρι-Δενδρολίβανο-Ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού λάδι
Πατάτες

Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι μαζί με το ξύδι σε ένα μπολ, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Τα σκουπίζουμε και τα τοποθετούμε σε γάστρα ή σε ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε στη γάστρα. Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με το κρέας και τις πατάτες για να πάνε παντού. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, μία ντομάτα κομμένη στα 4 και μία πιπεριά κομμένη στα 4. Σκεπάζουμε τη γάστρα ή τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στα ταψί για να μη στεγνώσει το κουνέλι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς γυρίζοντας τακτικά το κρέας.

PostHeaderIcon Ψωμί Σπιτικό με Προζύμι

Υλικά (για 2 ψωμιά)

Για το Προζύμι
2 κούπες αλεύρι κίτρινο
1 φακελάκι μαγιά


Για το Ψωμί
Μισό κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι


Εκτέλεση


Προζύμι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, με λίγο χλιαρό νερό, κάνουμε μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη εκτός ψυγείου όλο το βράδυ.

Ψωμί
Το πρωί βάζουμε σε μία λεκάνη μισό κιλό αλεύρι, ρίχνουμε το προζύμι, λίγο αλάτι, το ζυμώνουμε με χλιαρό νερό, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα κάνοντας μία μαλακή ζύμη, έτσι ώστε να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε 2 φόρμες στρογγυλές ή μακρόστενες που τις έχουμε αλείψει με λάδι, τη σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Χαράζουμε το ζυμάρι από πάνω και ψήνουμε τα ψωμιά στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!