Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

PostHeaderIcon Αλμυρά Κουλουράκια

Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό βούτυρο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
30 γρ. αλάτι
4 κρόκους αυγών
250 γρ. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

*Επιπλέον 3-4 κρόκους αυγών και κεφαλοτύρι για να αλείψουμε και να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια.

Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου ή το χτυπάμε στο μίξερ.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε για φτιάξουμε μία ζύμη.

Πλάθουμε με τη ζύμη μπαστουνάκια πάχους δαχτύλου, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 5 λεπτά στην αρχή και κατόπιν τα βγάζουμε τα αλείφουμε για δεύτερη φορά με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.

Προτείνω να τα δοκιμάσετε, γίνονται εξαιρετικά και έχουν 100% επιτυχία.

ΥΓ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ξάδελφό μου τον Στέλιο για τις συνταγές που μου έδωσε φέτος το καλοκαίρι, όπως τηυν παραπάνω με τα αλμυρά κουλουράκια, τις οποίες χρησιμοποιεί για πολλά χρόνια στον φούρνο του στην Α.Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης και θα σας παρουσιάσω σε επόμενες αναρτήσεις.
  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!