Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με ΜΕΛΙ


Yλικά (για 30 περίπου λουκουμάδες)
40 γραμμάρια μαγιά νωπή
2 ποτήρια χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
400 περίπου γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπώλ να διαλυθούν. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας για να ενωθεί το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα μείγμα, ούτε αραιό ούτε πηχτό. Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ετοιμάζουμε το τηγάνι. Βάζουμε 3 δάχτυλα λάδι σε βαθύ τηγάνι, ή κατσαρόλα μικρή, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και κατόπιν παίρνουμε με το χέρι μας κομμάτι από τη ζύμη, γεμίζουμε ένα κουταλάκι και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι. Βουτάμε το κουταλάκι σε νερό για να μην κολλάει πάνω του η ζύμη. Αφήνουμε τους λουκουμάδες να τηγανίζονται, ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε να ροδίσουν αρκετά για να γίνουν τραγανοί. Τους βγάζουμε από τη φωτιά και αμέσως τους περιχύνουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα.

PostHeaderIcon ΚΕΜΠΑΠ


Υλικά
750 γραμμάρια κιμά (250 γρ. χοιρινός, 250 γρ. μοσχαρίσιος και 250 γρ. αρνίσιος)
2 φέτες ψωμί
Μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι- πιπέρι- ρίγανη
Λίγο μπούκοβο
1 αυγό προαιρετικά
2 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε στο μείγμα μας να μη ξεχωρίζουν τα υλικά. Κατόπιν παίρνουμε ξυλάκια από σουβλάκι και πάνω σε σε αυτά πλάθω σουτζουκάκια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν και κατόπιν είτε τα ψήνουμε στα κάρβουνα είτε τα βάζουμε σε ταψί, με λίγο λάδι, να ψηθούν σε δυνατό φούρνο ή στο γκρίλ.

PostHeaderIcon ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ




Τα μελομακάρονα αυτά γίνονται μελωμένα αλλά τραγανά και όχι μαλακά.

Υλικά
9 φλιτζάνια αλεύρι
3 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
Μισό ποτήρι νερού κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
1 μπέικιν ,1/2 κουταλάκι του γλυκου σκόνη γαρύφαλλου και κανέλας

Λίγο αλάτι
Καρύδια και κανέλα για τη διακόσμηση
1/2
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια μέλι
Ξύλο κανέλα
Γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε αρχικά σε μία λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ για να διαλυθεί η ζάχαρη και κατόπιν το κονιάκ, διαλύουμε τη σόδα στην πορτοκαλάδα και στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε όλα μαζί και κάνουμε μία ζύμη μαλακή. Δεν πρέπει να ζυμώσουμε τη ζύμη πολύ γιατί τα μελομακάρονα θα γίνουν σκληρά. Πλάθουμε σε ότι σχήματα θέλουμε, είτε αυτό είναι το παραδοσιακό είτε κάνοντας σχέδια με το κουπ –πατ. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 15΄-20΄. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι ρίχνοντάς το μέσα στο ταψί. Εάν το ταψί μας δε χωρέσει όλα τα μελομακάρονα δε ρίχνουμε όλο το σιρόπι, αλλά την ανάλογη ποσότητα. Γυρίζουμε σταδιακά τα μελομακάρονα μέχρι να απορροφήσουν όλο το σιρόπι. Χτυπούμε τα καρύδια και μαζί με την κανέλα τα πασπαλίζουμε για διακόσμηση.

Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10΄- 15, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!