Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ με ΑΣΤΑΚΟΟΥΡΕΣ και ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1/4 γαρίδες καθαρισμένες
3 αστακοουρές
1 πακέτο μακαρόνια
Μία κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και αφήνουμε για λίγο, ανακατεύοντας, να τσιγαριστούν. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά να βράσει πολύ σιγά, χωρίς να σωθεί τελείως το νερό και να "σφίξει" η σάλτσα.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, γεμάτη νερό αλατισμένο, βράζουμε για 5 λεπτά τις γαρίδες με τις αστακοουρές, τις σουρώνουμε, χωρίς να πετάξουμε το νερό και τις καθαρίζουμε.
Μόλις η σάλτσα μας βράσει, χωρίς όμως να πήξει, ρίχνουμε μέσα τις αστακοουρές και τις γαρίδες που βράσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό. Αφήνουμε τα υλικά για 5 λεπτά ακόμη και βγάζουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό που χρησιμοποιήσαμε για τις γαρίδες-αστακοουρές και τα σουρώνουμε κρατώντας μία κουτάλα από το νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, μία λάδι, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κουτάλα με το νερό καθώς και όλη τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν μία βράση όλα τα υλικά μαζί.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραβίδες ή μύδια και ότι τύπο μακαρόνια θέλουμε
Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΛΑΓΑΝΑ


ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Η συνταγή της λαγάνας είναι του πατέρα μου, όπως την έφτιαχνε στο φούρνο του στη Θεσσαλονίκη για 40 χρόνια, με μεγάλη επιτυχία.

Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι
Λάδι
Ζάχαρη
Αλάτι
1 μικρό καλούπι μαγιά, 45 γρ.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μία ζύμη με όσο αλεύρι θέλουμε, 2 - 3 κουταλιές λάδι, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη. Τη χωρίζουμε σε μεγάλες μπάλες, τις οποίες αφήνουμε να φουσκώσουν και ετοιμάζουμε ένα σιρόπι από τα 2/3 ενός ποτηριού νερό, 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά από το σιρόπι να ενωθούν καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. 
Απλώνουμε το σιρόπι πάνω στις μπάλες και κατόπιν ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας, στρόγγυλες ή μακρόστενες λαγάνες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!