Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΛΑΓΑΝΑ


ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Η συνταγή της λαγάνας είναι του πατέρα μου, όπως την έφτιαχνε στο φούρνο του στη Θεσσαλονίκη για 40 χρόνια, με μεγάλη επιτυχία.

Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι
Λάδι
Ζάχαρη
Αλάτι
1 μικρό καλούπι μαγιά, 45 γρ.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μία ζύμη με όσο αλεύρι θέλουμε, 2 - 3 κουταλιές λάδι, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη. Τη χωρίζουμε σε μεγάλες μπάλες, τις οποίες αφήνουμε να φουσκώσουν και ετοιμάζουμε ένα σιρόπι από τα 2/3 ενός ποτηριού νερό, 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά από το σιρόπι να ενωθούν καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. 
Απλώνουμε το σιρόπι πάνω στις μπάλες και κατόπιν ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας, στρόγγυλες ή μακρόστενες λαγάνες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!