Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ


Υλικά1 συκωταριά αρνίσια
1 σκέπη αρνίσια
1 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα

ΕκτέλεσηΒάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και κατόπιν βράζουμε για 5 λεπτά τη συκωταριά, αφού πρώτα την έχουμε πλύνει καλά και έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι το πνευμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος ζαριού το συκώτι, το πνευμόνι, την καρδιά και ότι άλλο μπορούμε από τη συκωταριά. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι και τον άνιθο ψιλοκομμένα, να τσιγαριστούν. Κατόπιν προσθέτουμε τους κύβους της συκωταριάς και σε λίγο το ρύζι, ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τελειώσουν όλα τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Σε χλιαρό νερό βάζουμε τη σκέπη να την ανοίξουμε και να την πλύνουμε. Την κόβουμε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε γέμιση και κατόπιν κλείνουμε από όλες τις άκρες δημιουργώντας μία μπάλα. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί με πολύ λίγο νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνουμε τις μπάλες από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί η σκέπη και από πάνω και από κάτω. Σε πολλά μέρη της Ελλάδος, στο τέλος ρίχνουν ανάμεσα στους σαρμάδες, γιαούρτι χτυπημένο με αυγά και ψήνουν για 5 λεπτά, αυτό όμως κάνει τους σαρμάδες μαλακούς και όχι πικάντικους, για αυτό εγώ δεν το προτιμώ.

PostHeaderIcon ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ


Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ του κιλού γλυκά κουταλιού διάφορα, ψιλοκομμένα και στραγγισμένα από το σιρόπι τους (κεράσι, νεράτζι σύκο κλπ)
350 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα στο χέρι
250 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο και κανέλλα σκόνη
6 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι απλό
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
2 κουταλάκια κακάο σκόνη
1 ποτήρι του καφέ κονιάκ ή ρούμι ή ουίσκι
1 βανίλλια

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό , τη ζάχαρη, τα φρούτα, το βούτυρο, σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Όταν το μείγμα αυτό κρυώσει, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν καλά. Τα βάζουμε σε μικρά ταψάκια με λαδόχαρτο ή σε έτοιμες χάρτινες φόρμες και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αλείφουμε με μαρμέλαδα και κονιάκ και κατόπιν ρίχνουμε άχνη και το στολίζουμε.
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon Κανταΐφι



Υλικά
1 κιλό κανταΐφι
400 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο στο χέρι, όχι στο μούλτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουτάλι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 πακέτο βούτυρο φρέσκο


Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
3 κουταλιές μέλι
Μισό βάζο γλυκόζη
Το χυμό ενός λεμονιού
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κανταΐφι και το ξεφτίζουμε ελαφρά. Ενώνουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα  το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά σε ένα μπολ. Παίρνουμε λωρίδες από το ξεφτισμένο κανταΐφι και στη μία άκρη τοποθετούμε 1 κουταλιά του γλυκού, γεμάτη, από το μείγμα με τα καρύδια και το τυλίγουμε, προσπαθώντας να το κάνουμε ρολό και να κλείσει από όλες τις μεριές. Το ρολό πρέπει να είναι σφιχτό και όχι χαλαρό. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί κουζίνας κολλητά το ένα με το άλλο. Προσοχή τα ρολά δεν πρέπει να ξεπερνούν το μέγεθος της παλάμης. Μόλις γεμίσει το ταψί, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας πάνω σε κάθε ρολό. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 2 ώρες ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. 

Αφού κρυώσει το γλυκό, φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας 1 κιλό ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, 3 κουταλιές μέλι, μισό βάζο γλυκόζη, 200 γραμμάρια περίπου, 1 βανίλια, το χυμό ενός λεμονιού και 1 ξύλο κανέλας  Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε πάνω από κάθε ρολό.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ


Υλικά Ζύμης
2 φλιτζάνια αλεύρι
½ κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
3 κουταλιές σούπας λάδι
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
4 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και κόβουμε λωρίδες πάχους μεγαλύτερο από 2 δάχτυλα. Κατόπιν ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με αρκετό λάδι και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις λωρίδες, αφήνοντάς τες σιγά σιγά μέσα στο λάδι. Κατόπιν τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για πολύ λίγο και τις βουτάμε για 1 sec και από τις δύο μεριές σε χλιαρό σιρόπι που έχουμε φτιάξει με ένα ποτήρι μέλι, ένα ποτήρι μέλι, ένα ποτήρι νερό, αφού το έχουμε βράσει για 10 λεπτά. Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

PostHeaderIcon ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ για ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



Υλικά
Τα συκωτάκια της γαλοπούλας ή του κοτόπουλου
½ κιλό κιμά
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 φλυτζάνι του τσαγιού κάστανα ψημένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φακελάκι κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζω λάδι στο τηγάνι και ρίχνω το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Κατόπιν προσθέτω τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, στη συνέχεια τον κιμά και ανακατεύω μέχρι να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις το μείγμα πιει τα υγρά του, ρίχνω το κουκουνάρι και το κάστανο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Η γέμιση είναι έτοιμη, με αυτή γεμίζω τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο. Αλείφω τη γαλοπούλα με λεμόνι, λάδι, μουστάρδα και στύβω μέσα ένα πορτοκάλι για να πάρουν χρώμα οι πατάτες και η γαλοπούλα. Μία ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο της γαλοπούλας ετοιμάζω σε ένα μπωλ ένα φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο φυτίνη, 1 φλιτζάνι ουίσκι και αρκετή ρίγανη και με αυτό περιχύνω αρκετές φορές τη γαλοπούλα. Αυτό δίνει ιδιαίτερη γεύση και στη γέμισή μας.

PostHeaderIcon ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι
1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν
1 ποτήρι λάδι
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι

Γέμιση
Ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες, όχι πικρές ούτε ξυδάτες
Κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Ενώνω τα υλικά και φτιάχνω τη ζύμη, την ανοίγω σε φύλλο, όχι ψιλό σαν της πίτας. Κατόπιν σε ένα τηγάνι με πολύ λίγο λάδι τσιγαρίζω το κρεμμύδι, τις ελιές, για λίγα λεπτά. Με αυτό γεμίζω το φύλλο σε διάφορα σημεία, κόβω και φτιάχνω πιτάκια σε ότι σχέδιο θέλω. Ψήνω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!