Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

PostHeaderIcon Πίτα με ολόκληρα κομμάτια Μήλου και Μπανάνας


Υλικά
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 βιτάμ
3 αυγά
1 ποτήρι καρύδια σπασμένα
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 μήλα κομμένα σε κύβους
1 μπέικιν πάουντερ
1 μπανάνα κομμένη στη μέση σε κομματάκια

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι πάνω από τα φρούτα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε για να πάει το αλεύρι παντού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι που περίσσεψε στο μείγμα και αφού διαλυθεί και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τα αλευρωμένα φρούτα με τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 

Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

PostHeaderIcon Κέικ Λεμονιού


Υλικά
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
200 γρ. βιτάμ
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
3 αυγά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 βανίλια 
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν 

Γλάσο
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
το χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού essence πορτοκαλιού 

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το μπείκιν, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα και αφού ψηθεί βγάζουμε από τη φόρμα το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το Γλάσο
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την essence πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βράσει το μείγμα για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει και να χάσει το διάφανο χρώμα του. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το κέικ αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει σε αρκετά σημεία με μία οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!