Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΚΑΜΠΑΝΟΥΛΕΣ με ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά (Για 6 μερίδες)
1 πακέτο μακαρόνια καμπανούλες MISKO
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 κρέμες γάλακτος μικρές
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Μία πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι λευκό άσπρο κρασί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μία κουταλιά βούτυρο και λίγο λάδι. Ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα κασέρια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να πήξει η κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι, προσθέτουμε τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ


Υλικά
4 κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
Μία κούπα του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισή κούπα του τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μία κοφτή κουταλιά του γλυκού μπέικιν

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και με το μείγμα πλάθουμε λεπτά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε λάδι και είναι έτοιμα.  

PostHeaderIcon ΣΠΑΝΑΚΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ


Η συνταγή είναι της Γεωργίας από το Πυργί της Χίου

Υλικά
Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μία χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
200 γρ. αλεύρι
Ένα ποτήρι νερό
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ φτιάχνουμε αραιό κουρκούτι με το αλεύρι και το νερό. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τα τρίβουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας, προσθέτουμε το μάραθο και τα ενώνουμε με το χυλό. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε πατώντας με το κουτάλι για να απλωθούν.   
Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ με ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2/3 του πακέτου βιτάμ
5 αυγά
2 βανίλλιες
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα- ένα τα φύλλα κρούστας και τα σουρώνουμε σα βεντάλια. Τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ταψί, όχι σφιχτά αλλά χαλαρά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πτυχές. Ψήνουμε τα φύλλα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα, για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο έτσι ώστε να ενωθούν σε ρευστό μείγμα, χωρίς να γίνουν κρέμα.  Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τις βανίλλιες, αν μας αρέσει ξύσμα λεμονιού και τα ενώνουμε με το χλιαρό μείγμα μας.
Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο και χωρίς να περιμένουμε ρίχνουμε πάνω από αυτά παντού το μείγμα.
Ξαναβάζουμε τα φύλλα με το μείγμα στο φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι το υγρό να γίνει κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!