Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon ΚΕΙΚ με ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά
400 γρ. ταχίνι με μέλι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα κομμάτια από νεράτζι, πορτοκάλι, κεράσι, κυδώνι γλυκό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα χοντρά
Μία χούφτα σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
400 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και το ταχίνι στο ζεστό νερό. Με λίγο αλεύρι αλευρώνουμε τα κομματάκια γλυκού, τη σταφίδα και τα καρύδια. Ενώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι με τα υγρά, προσέχοντας να γίνει ένας πηχτός χυλός και να μη σφίξει πολύ το μείγμα μας. Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τα γλυκά, τα καρύδια και τις σταφίδες, αφού πρώτα τα αλευρώσαμε, και τα ενώνουμε ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 1 περίπου ώρα. 
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ με ΚΡΕΜΑ

Υλικά (Για 100 περίπου σαρμαδάκια)
100 αμπελόφυλλα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
Λίγο μάραθο
Αλάτι -Πιπέρι
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
2 κουτάλες λάδι

Για την κρέμα
1 κούπα ζωμό από τα σαρμαδάκια
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
Λίγο αλάτι
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνιθο, το μάραθο και το δυόσμο. Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα για λίγο το κρεμμύδι με τη μία κουτάλα από το λάδι και προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά. Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα φύλλα να ζεματιστούν για 2 περίπου λεπτά. Γεμίζουμε τα φύλλα με 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα στο καθένα, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο στην κατσαρόλα, μέχρι να γεμίσει, αφού πρώτα βάλουμε στον πάτο της κλιματσίδες ή μερικά φύλλα, αν δεν έχουμε. Προσθέτουμε τη δεύτερη κουτάλα από το λάδι και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα σαρμαδάκια και στοίβουμε 2 λεμόνια. Στο τέλος τοποθετούμε από πάνω τους ένα βαρύ πιάτο. Τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, σε σιγανή φωτιά, προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό και καούν. Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.  

Για την κρέμα
Μόλις βράσουν τα σαρμαδάκια αφαιρούμε 1 κούπα από το ζουμί που περίσσεψε, το ρίχνουμε σε μία γαλατιέρα μαζί με το αλεύρι, το λεμόνι, το αλάτι και σε σιγανή φωτιά τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να αρχίσουν να πήζουν. Μόλις πήξουν η κρέμα μας είναι έτοιμη και τη σερβίρουμε στο πιάτο πάνω από τα σαρμαδάκια μας.
Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα και με γιαούρτι.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε να κρατήσουμε τα αμπελόφυλλα από το καλοκαίρι και να διατηρηθούν φρέσκα και ζωντανά το χειμώνα μπορούμε να τα μαζέψουμε το καλοκαίρι που είναι τρυφερά, χωρίς να έχουν ραντιστεί με φάρμακα και αφού κόψουμε τα κοτσάνια τους να τα τυλίξουμε σε μικρά ρολάκια, 10 φύλλα μαζί, να τα τοποθετήσουμε σε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι από νερό και να βάλουμε όσα περισσότερα μπορούμε πιέζοντάς τα χωρίς να μας ενδιαφέρει αν τσαλακώνονται. Κατόπιν κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε εκεί για όλο το χειμώνα. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όποια στιγμή θέλουμε, δε χαλάνε και είναι σα φρέσκα. Οταν τα βγάλουμε κόβοντας το μπουκάλι τα πλένουμε πολύ καλά και τα ζεματίζουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon BROWNIES

Η συνταγή αυτή μοιάζει πολύ με τη σοκολατόπιτα και μπορούμε να την προτιμήσουμε αν θέλουμε ένα πιο "ελαφρύ" γλυκό.

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι κακάο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλλιες
1 σακουλάκι γλυκιά σοκολάτα σε σταγόνες

Για το γλάσο
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλυτζάνι κακάο
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπούμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο πυρέξ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις κρυώσει χτυπούμε στο μίξερ τα υλικά για το γλάσο και το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.

PostHeaderIcon ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΡΙΦΤΑ με ΤΥΡΙ και ΚΑΣΕΡΙ

Μία ακόμη εύκολη συνταγή για μπουρεκάκια, διαφορετική από αυτές που έχω δημοσιεύσει στο παρελθόν, τις οποίες μπορείτε να δείτε στην κατηγορία "ζύμες".

Υλικά (για 20 κομμάτια περίπου)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 φαρινάπ
1 αυγό
Λίγο αλάτι
250 τυρί φέτα ή κασέρι σε κομμάτια

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και κατόπιν κόβουμε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με το χέρι σε πιτάκια και τα γεμίζουμε με τυρί και αυγό. Στη συνέχεια τα σκεπάζουμε και τα αλοίφουμε με λάδι, αυγό και νερό. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!