Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon ΚΕΙΚ με ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά
400 γρ. ταχίνι με μέλι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα κομμάτια από νεράτζι, πορτοκάλι, κεράσι, κυδώνι γλυκό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα χοντρά
Μία χούφτα σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
400 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και το ταχίνι στο ζεστό νερό. Με λίγο αλεύρι αλευρώνουμε τα κομματάκια γλυκού, τη σταφίδα και τα καρύδια. Ενώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι με τα υγρά, προσέχοντας να γίνει ένας πηχτός χυλός και να μη σφίξει πολύ το μείγμα μας. Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τα γλυκά, τα καρύδια και τις σταφίδες, αφού πρώτα τα αλευρώσαμε, και τα ενώνουμε ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 1 περίπου ώρα. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!