Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

PostHeaderIcon ΡΟΛΑ ΖΑΜΠΟΝ ΣΟΥΦΛΕ



Υλικά
20 φέτες ζαμπόν μακρόστενες
150 γρ. διάφορα λαχανικά βρασμένα
3 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, στιγμής ή χειροποίητη, βράζουμε τα λαχανικά και τα ενώνουμε όλα μαζί. Παίρνουμε τις φέτες ζαμπόν και τις γεμίζουμε, από μία κουταλιά σούπας την καθεμία με το μείγμα. Τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε όλα τα κομμάτια με τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να σφίξει η κρέμα γάλακτος, για 20 λεπτά περίπου.

PostHeaderIcon ΤΥΡΟΠΙΤΑ "ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ"


Αφού είμαστε πλέον στο Βόλο ας παρουσιάσουμε και μερικές συνταγές της περιοχής, αρχίζοντας από την παραδοσιακή τυρόπιτα Σκοπέλου, την οποία προετοίμασε η κα Λίτσα με τη βοήθεια της Αποστολίας......

Υλικά
2 μπάλες ζύμη για πίτες (αλεύρι, νερό, λάδι, ξύδι)
1/4 τυρί φέτα
1 με 2 αυγά

Εκτέλεση
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό στρόγγυλο φύλλο. Γεμίζουμε το φύλλο με το μείγμα της φέτας και του αυγού. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και κατόπιν σε "σαλιγκάρι". Πατάμε το "σαλιγκάρι" να πλατύνει αρκετά και το τοποθετούμε στο τηγάνι σε καυτό λάδι αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία για να ψηθεί η πίτα μας καλά. Αναποδογυρίζουμε κάθε τόσο μέχρι η πίτα μας να πάρει χρυσό χρώμα. Βγάζουμε την πίτα από το τηγάνι και την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. 



PostHeaderIcon ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ



Η βραβευμένη σε διαγωνισμό κολοκυθόπιτα της κας Ελένης από τη θεσσαλονίκη, την οποία αξίζει να δοκιμάσετε........
Υλικά

Ζύμη
½ ποτήρι νερό
1 κουταλάκι ξύδι
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές λάδι
Αλεύρι, όσο πάρει για να γίνει μία κανονική ζύμη, ελαστική

Γέμιση
Κολοκύθι τριμμένο κίτρινο
Αλάτι
Σταφίδες, καρύδια, κανέλλα

Εκτέλεση
Ενώνω τα υλικά και ετοιμάζω τη ζύμη. Αφήνω για λίγο να ξεκουραστεί και την χωρίζω σε 4 μικρές μπάλες. Ανοίγω την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Αλείφω με λάδι και πασπαλίζω με αρκετή έως πολύ ζάχαρη.
Κόβω το φύλλο στη μέση και τοποθετώ κατά μήκος τη γέμιση. Η γέμιση να είναι αρκετή γιατί κατά το ψήσιμο λιώνει. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό σφιχτά, τεντώνω και το τοποθετώ στο ταψί. Αλείφω από πάνω με αρκετό λάδι και ζάχαρη και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω στους 200 βαθμούς. Η πίτα πρέπει όταν ψήνεται να βράζει μέσα στο λάδι. Μόλις βγει η πίτα από το φούρνο πρέπει να βγάλω τα κομμάτια από το ταψί όσο είναι ζεστά γιατί αλλιώς θα καραμελώσουν και θα κολλήσουν.

Ευχαριστώ την κ.Ελένη που μου έδωσε τη συνταγή γιατί είναι πραγματικά υπέροχη.

PostHeaderIcon Σύντομα κοντά σας ......

Μετά από μία απουσία λίγων μηνών, λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη, σύντομα πάλι κοντά σας με νέες συνταγές από τον Βόλο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!