Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κουτί ντοματάκια σε κομματάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 πακέτο κανελλόνια
1 κουτί ντοματάκια
1 κουτί σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνω τον κιμά, που με αυτόν θα γεμίσω τα κανελλόνια. Σε τηγάνι τσιγαρίζω το κρεμμύδι κατόπιν την πιπεριά και τέλος τον κιμά. Στη συνέχεια ρίχνω τα ντοματάκια και τον πελτέ λίγο νερό αλάτι πιπέρι και μισή κουταλιά ζάχαρη και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να τελειώσουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα αφήνω να κρυώσουν.
Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζω τα κανελλόνια και χωρίς να τα βράσω και τα τοποθετώ στο πυρέξ σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο. Στον πάτο όμως του πυρέξ θα έχω στρώσει ¼ ποτηριού λάδι ½ ποτήρι νερό, την μισή σάλτσα και τα μισά ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Την υπόλοιπη ντομάτα θα την ρίξω πάνω από τα κανελλόνια όταν θα τα έχω στρώσει όλα.
Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. Στη μέση του χρόνου ψησίματος τα γυρίζω μια φορά για να μαλακώσουν καλά. Όταν τα υγρά τελειώσουν και τα υλικά ενωθούν σβήνω τη κουζίνα.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΜΠΡΕΤΣΕΛ


Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μαγιά ξερή ή νωπή
½ κουτάλι του γλυκού ζάχαρη
150 γρ. νερό
½ κοτάλι του γλυκού αλάτι
10 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Με αυτά τα υλικά, φτιάχνω μία ζύμη και πλάθω 6 περίπου μεγάλα κουλούρια, με το σχέδιο της φωτογραφίας. Τα βάζω στο ψυγείο για να κρυώσουν, περίπου 30 λεπτά. Βάζω κατόπιν σε κατσαρόλα, 1 λίτρο νερό, μαζί με 1 κουτάλι του τσαγιού σόδα φαγητού, να βράσει και ρίχνω μέσα τα μπρέτσελ, ένα-ένα, μόνο για 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζω με την κουτάλα, τα τοποθετώ σε ταψί και τα βάζω για ακόμα 30 λεπτά στο ψυγείο. Κατόπιν τα χαράζω, στο χοντρό πάνω μέρος του σχεδίου, και τα ψήνω στους 220 βαθμούς, για 20 λεπτά. Εάν θέλω, πασπαλίζω με χοντρό αλάτι. Αφού ψηθούν και κρυώσουν καλά, μπορώ να τα διατηρήσω στην κατάψυξη και κάθε φορά να τα ξεπαγώνω.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!