Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

Υλικά
1 βιτάμ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ ρετσίνα
1φλυτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
1φλυτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μπέικιν
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μιά ζύμη μαλακή

Εκτέλεση
Αφού φτιάξω τη ζύμη την απλώνω και με κουπ -πατ κάνω ότι σχέδια θέλω.
Προσέχω να μην είναι χοντρά γιατί γίνονται διπλάσια όταν ψηθούν.
Ψήνω στους 180 βαθμούς προσεχτικά.
Αν θέλω μέσα στη ζύμη βάζω και λίγο σουσάμι.
Αν πάλι δε μου αρέσει η ρετσίνα δεν τη βάζω και χρησιμοποιώ λίγο περισσότερο πορτοκάλι.
Διατηρούνται τραγανά αρκετές μέρες.

PostHeaderIcon ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ


Μπορεί η μελιτζάνες να μην σας αρέσουν αλλά δε ξέρετε τι θα χάσετε αν δε δοκιμάσετε αυτή την πίτα.
Η γεύση της είναι υπέροχη και το φύλλο αυτό της ταιριάζει πολύ.

Υλικά
750 γρ. φύλλο κρούστας
1 κιλό μελιτζάνες καθαρισμένες, βρασμένες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 σακουλάκι παρμεζάνα 200γρ. περίπου
4 αυγά
350 γρ. κεφαλοτύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2-3 κούπες γάλα
αλάτι –πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζω μια ελαφριά κρέμα μπεσαμέλ βάζοντας τις δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Στη συνέχεια αφού έχω ετοιμάσει όλα τα υλικά μου τα ενώνω μέσα σε ένα μπωλ.
Βουτυρώνω, ανά 4, τα φύλλα κρούστας, βάζω τη γέμιση κατά μήκος, γυρίζω τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγω σε ρολό.
Τοποθετώ τα ρολά μου στη σειρά, τα βουτυρώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

PostHeaderIcon ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ


Το γλυκό αυτό μας το κέρασε η φίλη μας η Δήμητρα από τη Λευκωσία της Κύπρου, η οποία μας έδωσε τη συνταγή και μας υποσχέθηκε παραδοσιακές συνταγές της Κύπρου, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις.

Υλικά
1 κιλό χοντρή φλούδα καρπουζιού καθαρισμένη από το πράσινο και το κόκκινο μέρος του καρπουζιού (συνήθως είναι καρπούζι ειδικό για γλυκό). Το καρπούζι το κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε, αρκεί τα κομμάτια να είναι όλα το ίδιο.
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
1 βανίλια
3 κουταλιές άνυδρο ασβέστη
2 φλιτζάνια νερό
200 γραμμάρια γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζουμε τις 3 κουταλιές ασβέστη να διαλυθούν σε νερό, τόσο όσο να καλύπτονται τα κομμάτια του καρπουζιού, τα οποία τοποθετούμε μέσα στο μείγμα για 1 ώρα. Κατόπιν τα βγάζουμε τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό να βράσουν σε σιγανή φωτιά, για αρκετή ώρα, μέχρι να δέσει το σιρόπι, να γίνει περίπου σαν μέλι, αλλά λίγο πιο αραιό. Κατόπιν βάζουμε μέσα τη βανίλια και τα κομμάτια του καρπουζιού μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος είναι λίγος και δεν πρέπει να μας λιώσει ή να γίνει πολύ μαλακό το καρπούζι. Το δοκιμάζουμε έτσι ώστε να είναι σκληρό αλλά και να τρυπιέται. Με το σβήσιμο της φωτιάς ρίχνουμε μέσα τη γλυκόζη και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Μόλις κρυώσει καλά το βάζουμε σε γυάλινο βάζο και κερνάμε όποτε θέλουμε. Διατηρείτε καλύτερα στο ψυγείο.

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΙΤΑ


Υλικά
2 μπούτια και 1 στήθος κοτόπουλου
3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
2 πιπεριές κόκκινες και 2 πράσινες
2 φλυτζάνια διάφορα τυριά τριμμένα
2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια που έχουμε πολύ καλά και κατόπιν βγάζουμε τα κόκκαλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ρίχνουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου να ενωθούν όλα μαζί και τα αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Κατόπιν φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με 2 κουταλιές βούτυρο, 3 κουταλιές αλεύρι, 2 φλυτζάνια γάλα και 1 αυγό. Ενώνουμε κοτόπουλο, μπεσαμέλ και τυριά. Στρώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα που έχουμε πάρει σε ένα ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού. σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε την πίτα μας, την αλείφουμε με λάδι και την ψήνουμε για 45΄σε μέτριο φούρνο.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!