Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ


Μπορεί η μελιτζάνες να μην σας αρέσουν αλλά δε ξέρετε τι θα χάσετε αν δε δοκιμάσετε αυτή την πίτα.
Η γεύση της είναι υπέροχη και το φύλλο αυτό της ταιριάζει πολύ.

Υλικά
750 γρ. φύλλο κρούστας
1 κιλό μελιτζάνες καθαρισμένες, βρασμένες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 σακουλάκι παρμεζάνα 200γρ. περίπου
4 αυγά
350 γρ. κεφαλοτύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2-3 κούπες γάλα
αλάτι –πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζω μια ελαφριά κρέμα μπεσαμέλ βάζοντας τις δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Στη συνέχεια αφού έχω ετοιμάσει όλα τα υλικά μου τα ενώνω μέσα σε ένα μπωλ.
Βουτυρώνω, ανά 4, τα φύλλα κρούστας, βάζω τη γέμιση κατά μήκος, γυρίζω τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγω σε ρολό.
Τοποθετώ τα ρολά μου στη σειρά, τα βουτυρώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!