Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

PostHeaderIcon Πάστα Νταμαλί

Το παγωτό και η συνταγή είναι της φίλη μας Δήμητρα από την Κομοτηνή

Υλικά

Για το Παντεσπάνι
8 αυγά
2 φλιτζανάκια του καφέ νερό
8 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
2 φλιτζανάκια του καφέ σκόνη κακάο

Για το παγωτό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
Ένα σακουλάκι σαντιγί
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρύο γάλα
Κομματάκια από γλυκό κεράσι 

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ, με την παρακάτω σειρά, τα αυγά, τη ζάχαρη, το νερό και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μέρος προσθέτουμε τη σκόνη κακάο. Τα βάζουμε να ψηθούν σε δύο ίσου μεγέθους παραλληλόγραμμα ταψάκια, στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να πάρουν χρώμα.

Παγωτό κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και τη σκόνη σαντιγί με το κρύο γάλα, σε διαφορετικά μπολάκια. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας σιγά - σιγά, το ένα μέσα στο άλλο.  Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το γλυκό κεράσι και τα ενώνουμε με την κρέμα. 


Κόβουμε το καφέ και το λευκό παντεσπάνι σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα στρώνουμε εναλλάξ σε ένα τετράγωνο ταψί, στον πάτο και στα τοιχώματά του. Γεμίζουμε με την κρέμα και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα κομματάκια, με τον ίδιο τρόπο.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για να παγώσει η κρέμα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!