Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

PostHeaderIcon Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη

Υλικά
3 ποτήρια αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
9 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού στο οποίο διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το Γλάσο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
9 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί 28-30 εκατοστών και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια ψησίματος βάζουμε σε μία γαλατιέρα τα υλικά του γλάσου και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας λιώνουμε τη σοκολάτα.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο έτσι ώστε η υγρασία από τη σοκολάτα να περάσει και στο εσωτερικό του γλυκού. 

PostHeaderIcon Παραδοσιακά Πασχαλινά Κουλουράκια


Υλικά
12 αυγά
4 ποτήρια ζάχαρη
4 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
20 κουταλιές της σούπας βούτυρο φυτίνη
1 κούπα γάλα
Το χυμό ενός λεμονιού μέσα στο οποίο διαλύουμε την αμμωνία
3 βανίλιες
Αλεύρι 2,5 - 3 κιλά
Αυγά για το άλειμμα 

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ,κατόπιν τα βάζουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε με τα χέρια και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε στη συνέχεια τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με τα αυγά.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Η συνταγή αυτή βγάζει γύρω στα 200 κανονικού μεγέθους κουλουράκια

  

PostHeaderIcon Μηλοπιτάκια Νηστίσιμα

Υλικά

Ζύμη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι ρετσίνα
1 φαρινάπ ολόκληρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια 

Γέμιση
3-4 μεγάλα μήλα τριμμένα στον τρίφτη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
Μισό κουταλάκι κανέλα 
1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα στην κατσαρόλα να αχνιστούν, μέχρι να μελώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα υλικά της γέμισης. 

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνουμε με τα χέρια και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 κομμάτια, ανοίγουμε στην παλάμη μας τα κάθε κομμάτι και βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά του γλυκού γέμιση. 

Κλείνουμε προσεκτικά γύρω-γύρω τη ζύμη κάνοντας μία μπάλα. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα έτσι ώστε η ένωση τη ζύμης να βρίσκεται στην κάτω πλευρά του ταψιού και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. 

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!