Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

PostHeaderIcon Μηλοπιτάκια Νηστίσιμα

Υλικά

Ζύμη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι ρετσίνα
1 φαρινάπ ολόκληρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια 

Γέμιση
3-4 μεγάλα μήλα τριμμένα στον τρίφτη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
Μισό κουταλάκι κανέλα 
1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα στην κατσαρόλα να αχνιστούν, μέχρι να μελώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα υλικά της γέμισης. 

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνουμε με τα χέρια και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 κομμάτια, ανοίγουμε στην παλάμη μας τα κάθε κομμάτι και βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά του γλυκού γέμιση. 

Κλείνουμε προσεκτικά γύρω-γύρω τη ζύμη κάνοντας μία μπάλα. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα έτσι ώστε η ένωση τη ζύμης να βρίσκεται στην κάτω πλευρά του ταψιού και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. 

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!