Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

PostHeaderIcon Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο Φούρνο

Υλικά
4 κομμάτια κότσι χοιρινό με το κόκκαλό τους
Αλάτι
Πιπέρι-πάπρικα-κόλιανδρο-βασιλικό-κύμινο (μισό κουταλάκι του γλυκού)
Χυμό λεμόνι από 2 λεμόνια
2/3 ποτηριού ελαιόλαδο 
1 κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
4 ντοματάκια ρόμα ολόκληρα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε πολύ καλά τα κότσια με τα μπαχαρικά μας, τα αλείφουμε με τη μαγιονέζα,  αν χρειαστεί βάζουμε και μεγαλύτερη ποσότητα, τα τοποθετούμε σε γάστρα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3 ώρες. 

PostHeaderIcon Χοιρινό κρέας με Πρασοσέλινο

Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κεφάλι σέλινο μικρού μεγέθους, το άσπρο και το πράσινο μαζί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 αυγά
Χυμό από 1 -1/2 λεμόνι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το πράσο  το σέλινο και τα στραγγίζουμε. 

Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κομμάτια κρέας και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε 2 φορές μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πράσο, το σέλινο, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν. 

Μόλις μαλακώσει το κρέας σβήνουμε τη φωτιά, χτυπάμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, το οποίο έχουμε αφήσει πάνω στο ζεστό - σβηστό μάτι της κουζίνας, έτσι ώστε να ενσωματωθεί.

PostHeaderIcon Δροσιστικό Επιδόρπιο

Υλικά
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 μήλο 
1 αχλάδι
1 ροδάκινο
Το χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μείγμα από κανέλα, τριμμένο αμύγδαλο και τριμμένο coco pops

Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον πάτο από ένα μπολ το γιαούρτι και από πάνω τα φρούτα, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κύβους.

Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι, πασπαλίζουμε με το μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το μέλι.

PostHeaderIcon Ντιπ με Γιαούρτι και Φέτα

Υλικά
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 
100 γρ. φέτα τυρί θρυμματισμένη
1 κουταλιά του γλυκού άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.

PostHeaderIcon Γλώσσα Μοσχαρίσια Πικάντικη Κοκκινιστή

Υλικά
1 γλώσσα μοσχαρίσια
1 πιάτο ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
2 πράσινες μικρές καυτερές πιπεριές
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
1 πρέζα ζάχαρη
1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ, πάνω από μία ώρα, όπως το μοσχαρίσιο κρέας. 

Αφού βράσει την βάζουμε σε ένα πιάτο και κρατάμε το ζωμό στον οποίο θα βράσουμε αργότερα τα μακαρόνια. 

Καθαρίζουμε τη γλώσσα από την πέτσα της και την κόβουμε σε κομμάτια. 

Βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ σκεύος ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Τρυπάμε τις καυτερές πιπεριές και τις ρίχνουμε στο λάδι. Μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και περιμένουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε τις πιπεριές προσθέτουμε τα κομμάτια της γλώσσας και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάστα και τα μπαχαρικά μας μαζί με μία πρέζα ζάχαρη.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη γλώσσα με τη σάλτσα της πάνω στα μακαρόνια, μπορούμε όμως να τη προσφέρουμε σε πιο λεπτές φέτες, σκέτη, για μπουφέ ή μεζέ. Τρώγεται ζεστή και κρύα
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!