Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

PostHeaderIcon ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΙΚΕΡ




Με την ευκαιρία των εορτών σας παρουσιάζω και μερικές συνταγές για να κάνετε σπιτικά λικέρ. Στην υγειά σας!!!!!

Λικέρ Μανταρίνι
Σε ένα βάζο τοποθετώ φλούδες από 12 μανταρίνια, 1 μπουκάλι βότκα, 1 φλυτζάνι του καφέ οινόπνευμα καθαρό και 2 ολόκληρα μανταρίνια, χαραγμένα στα 4. Κλείνω το βάζο και αφήνω το μείγμα σε εξωτερικό χώρο με φυσικό φωτισμό για 20 μέρες. Κατόπιν σουρώνω το υγρό από τα στερεά υλικά του. Δένω σε κατσαρόλα 2 κούπες ζάχαρη με 1 κούπα νερό και αυτό το σιρόπι το ενώνω με το υγρό που έχω σουρώσει. Το ποτό μας είναι έτοιμο.

Λικέρ Βύσσινο
Σε ένα βάζο τοποθετώ 1/2 κιλό άγριο βύσσινο, 1/2 κιλό ζάχαρη, 1/2 κιλό κονιάκ, 1 ξύλο κανέλλας, 3-4 γαρύφαλλα ολόκληρα, 4 κόκκους πιπέρι μαύρο. Σφραγίζω το βάζο και το αφήνω μέχρι το χειμώνα. Κατόπιν σουρώνω από τα στερεά υλικά και το ποτό μας είναι έτοιμο.

Λικέρ Καρύδι
Σε ένα βάζο τοποθετώ 4 καρύδια πράσινα κομμένα σε 4 φέτες, 1 κιλό κονιάκ, 1 κιλό ζάχαρη, 3-4 γαρύφαλλα και 1 ξύλο κανέλλα. Αφήνω για 2 μήνες, σουρώνω και το ποτό είναι έτοιμο.


Μια ξεχωριστή επιλογή που αξίζει να δοκιμάσετε είναι και το λικέρ μαστίχα "SKINOS" που μου έκαναν δώρο οι φίλοι μου Γεωργία και Τάσος, ιδιοκτήτες του Mastiha shop, στο Βόλο.
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΛΙΑΣ



Δοκιμάστε και αυτή τη διαφορετική συνταγή με κουλουράκια για το πρωινό ή τον καφέ σας

Υλικά
1/2 κιλό βούτυρο
1/2 κιλό ζάχαρη και 1 κούπα
1 βανίλλια
1 κουταλάκι γλυκού αμμωνία
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
6 αυγά
1/2 κιλό περίπου αλεύρι

Εκτέλεση
Χτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνω ένα-ένα τα αυγά. Διαλύω την αμμωνία στο γάλα και την ενώνω μαζί με το μείγμα. Ρίχνω τη βανίλλια και σιγά -σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Πλάθω σε κουλουράκια ή κάνω σχέδια με κουπ- πάτ. Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτά πλασμένα ή να ψηθούν αρκετά.

PostHeaderIcon ΡΟΞΑΚΙΑ


Υλικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια ψύχα ψιλοκομμένα
3 αυγά
2 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια του γλυκού μπέικιν
1 κύβο μαγιάς
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Αλεύρι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τα κτυπάμε με το χέρι. Προσθέτουμε το μπέικιν, καρύδια, μαγιά και ξύσμα πορτοκαλιού και τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Διαλύουμε το κακάο σε νερό, χωρίζουμε περίπου το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε την άσπρη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη του κακάο σαν χοντρό κορδόνι και το τοποθετούμε πάνω στο άσπρο φύλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. 
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια και τα σιροπιάζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ζεστά και τα δύο.   
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!