Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
200 γρ λευκό ταραμά
100 γρ κόκκινο ταραμά
5 λεμόνια το χυμό
1 μικρό μπουκάλι ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το λευκό και τον κόκκινο ταραμά και με το μίξερ αρχίζουμε να τον χτυπάμε. Ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ το λάδι και το λεμόνι. Όταν το λεμόνι αλλά και το λάδι αρχίσουν να φτάνουν στο τέλος τους, δοκιμάζουμε το μείγμα και στο σημείο που θα μας αρέσει η γεύση του, σταματάμε. Αν μας φανεί αλμυρός ή πηκτός τότε συνεχίζουμε να προσθέτουμε χτυπώντας λάδι και λεμόνι.
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon ΣΑΓΑΝΑΚΙ με ΜΥΔΙΑ και ΓΑΡΙΔΕΣ


Υλικά
1κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλιά μουστάρδα
300 γρ καθαρισμένες γαρίδες
300 γρ μύδια καθαρισμένα
200 γρ γραβιέρα σε κύβους –αν θέλουμε.
Αλάτι – πιπέρι- ζάχαρη.

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι, την πιπεριά και το κρεμμύδι για να σωταριστούν ελαφριά. Κατόπιν προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνω να σιγοβράσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίχνω τη μουστάρδα και το κέτσαπ. Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτω τις γαρίδες και τα μύδια. Στη συνέχεια ρίχνω ¼ κουταλιού του καφέ ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Αφήνω να σιγοβράσουν για 5 λεπτά της ώρας ακόμη και σβήνω τη φωτιά. Τέλος, αν θέλω, προσθέτω και τη γραβιέρα.

PostHeaderIcon ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


Υλικά
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα (ολόκληρα)
6-8 μεγάλα πλοκάμια χταποδιού
1 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι- ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι πολύ καλά. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Κατόπιν τα τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε λάδι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό, τα κρεμμύδια, μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τη δάφνη και την κανέλλα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου, να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

PostHeaderIcon ΚΑΒΟΥΡΟΔΑΓΚΑΝΕΣ


Τις βρίσκουμε σπάνια σε μαγαζιά με κατεψυγμένα προϊόντα. Σας προτείνω να τις δοκιμάσετε, είναι καταπληκτικές.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!