Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Γιουβαρλάκια Σούπα

Υλικά (για 5 μερίδες)
400 γρ. κιμά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο
Λίγο αλεύρι
Αλάτι-πιπέρι

Για τη σούπα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι

Για το αυγολέμονο
1 αυγό 
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
Το χυμό από ένα λεμόνι
2 κουτάλες από το ζουμί της σούπας 
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Γιουβαρλάκια
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία αλευρώνουμε.

Σούπα
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, στο οποίο ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το βάζουμε να βράσει. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε ένα-ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά και 1 λεπτό πριν σβήσουμε τη φωτιά φτιάχνουμε και ρίχνουμε στη σούπα το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 1 αυγό, 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας νερό, λίγο αλάτι και το χυμό από 1 λεμόνι. Το χτυπάμε πολύ καλά και προσθέτουμε 2 κουτάλες από το ζουμί της σούπας, το ξαναχτυπάμε και το ρίχνουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σούπα, κλείνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Κέικ Κλασσικό Μαρμπέ

Υλικά
4 αυγά
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 βιτάμ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φαρινάπ
το ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση
Αφήνουμε αρχικά όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά, για 10 λεπτά τουλάχιστον, και κατόπιν το γάλα και το αλεύρι, προσθέτοντας εναλλάξ από μία κουταλιά της σούπας. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τη βανίλια.

Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.


Βάζουμε το 1/4 του μείγματος σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά, δημιουργώντας ένα νέο καφέ μείγμα.


Κατόπιν, ρίχνουμε άλλο 1/4 του αρχικού λευκού μείγματος, στον πάτο της φόρμας, προσθέτουμε το μισό από το καφέ μείγμα πάνω από το άσπρο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και σκεπάζουμε στο τέλος με το τελευταίο 1/4 του λευκού μείγματος. Δημιουργούνται δηλαδή 5 στρώσεις, 3 από το λευκό και 2 από το καφέ μείγμα.


 Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο, για 1 ώρα, στους 180 βαθμούς.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!