Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Yλικά

125γρ βιτάμ
125γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 λεμόνι το ξίσμα
3 αυγά
200 γρ αλεύρι απλό
2 κουταλάκια μπέικιν
2-3 κουταλιές γάλα
λίγο αλάτι
3 μήλα μεγάλα


Η φίλη μου η Βούλα Ζ. φτιάχνει αυτή τη μηλόπιτα θαυμάσια. Η συνταγή αυτή είναι δική της. Είναι σαν κέικ με μήλα γι’αυτό σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Εκτέλεση

Χτυπώ τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα. Μόλις το μείγμα μου είναι έτοιμο το βάζω σε μια φόρμα με σούστα και λαδόκολλα στον πάτο της. Κατόπιν καθαρίζω και κόβω τα μήλα σε φέτες .Τα τοποθετώ πάνω στο μείγμα πιέζοντας ελαφρά. Λιώνω 25γρ. βούτυρο και περιχύνω πάνω από τα μήλα και το μείγμα .Ψήνω στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά της ώρας περίπου.

PostHeaderIcon ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΨΗΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μετά από ψάρεμα στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

PostHeaderIcon ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ


Είναι τόσο εύκολο αλλά και λαχταριστό αυτό το προφιτερόλ που μπορείτε να το δοκιμάσετε όλοι. Μη νομίζετε πως επειδή έχει λίγα και απλά υλικά δε θα είναι κάτι γευστικό. Το αποτέλεσμα θα σας τρελάνει.
Υλικά

Για 10 Μπωλ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125γρ.
1 βιτάμ
4-5 αυγά
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 πακέτο φρυγανιές
1 μικρό χυμό πορτοκαλιού
½ ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπώ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντυγί και την βάζω στο ψυγείο. Εγώ προτιμώ τη φυτική σαντυγί, την πράσινη.
Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα το βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη και την κουβερτούρα να λιώσουν πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσουν και ενωθούν όλα μαζί τα αποσύρω από τη φωτιά και αρχίζω να τα χτυπώ με το μίξερ και να ρίχνω ένα-ένα τα αυγά.
Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο. Βράζω το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Αρχίζω να φτιάχνω το προφιτερόλ.
Βουτώ τη φρυγανιά στο σιρόπι και την τοποθετώ στο πάτο του μπώλ. Βάζω πάνω στη φρυγανιά μια κοφτή κουταλιά σαντυγί και συνεχίζω βάζοντας τη σοκολάτα. Προσοχή όμως η σοκολάτα πρέπει να έχει κρυώσει και να είναι λίγο πηχτή. Στολίζω με τη σαντυγί που μου έχει μείνει.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!