Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ


Φέτος αποφάσισα να κάνω μία διαφορετική συνταγή για τσουρέκια που μου την έδωσε πριν πολλά χρόνια ένας φίλος μας ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Υλικά
3 κιλά αλεύρι
200 γρ. μαγιά
1 κιλό ζάχαρη
400 γρ. βούτυρο Lurpak
10 αυγά
500 γρ. γάλα
Μία βανίλλια
1 μαχλέπι
1 κακουλέ


Εκτέλεση
Ρίχνω τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπώ ελαφρά με ένα πηρούνι, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω όλα τα υλικά, αφού διαλύσω τη μαγιά στο γάλα το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό, μαζί και το αλεύρι. Λιώνω τέλος το βούτυρο και χωρίς να το κάψω, το προσθέτω σιγά - σιγά στο μείγμα, ζυμώνοντας καλά με το χέρι. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει, προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς και πλάθω πλεξούδες σε ότι μέγεθος θέλω. Γίνονται περίπου 7 πλεξούδες κανονικού μεγέθους. Κατόπιν αλοίφω τις πλεξούδες με αυγό, πασπαλίζω με αμύγδαλα ή σουσάμι, αν θέλω τοποθετώ και σε διάφορα μέρη σοκολάτα σε κομμάτια, και ψήνω για μισή περίπου ώρα.

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ


Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα σας παρουσιάζω άλλη μία παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια την οποία δοκίμασα και είχε επιτυχία στην εμφάνιση και στη νοστιμιά.

Υλικά
1/4 φυτίνη
1 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλλιες
1 ποτηράκι τσίπουρο
Αλεύρι όσο χρειαστεί για μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια 

Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνω σιγά, σιγά τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Διαλύω τη σόδα μέσα στο τσίπουρο, τη ρίχνω στα υπόλοιπα υλικά και τέλος ζυμώνω με το χέρι αφού ρίξω το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια. 
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθω κουλουράκια, όχι πολύ λεπτά. Τα αλοίφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Μόλις πάρουν ελαφρά χρώμα τα βγάζω γιατί αλλιώς στεγνώνουν και ξερένονται.

Με την παραπάνω δοσολογία παρασκευάζουμε 2 1/2 λαμαρίνες φούρνου κουλουράκια.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!