Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ


Φέτος αποφάσισα να κάνω μία διαφορετική συνταγή για τσουρέκια που μου την έδωσε πριν πολλά χρόνια ένας φίλος μας ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Υλικά
3 κιλά αλεύρι
200 γρ. μαγιά
1 κιλό ζάχαρη
400 γρ. βούτυρο Lurpak
10 αυγά
500 γρ. γάλα
Μία βανίλλια
1 μαχλέπι
1 κακουλέ


Εκτέλεση
Ρίχνω τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπώ ελαφρά με ένα πηρούνι, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω όλα τα υλικά, αφού διαλύσω τη μαγιά στο γάλα το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό, μαζί και το αλεύρι. Λιώνω τέλος το βούτυρο και χωρίς να το κάψω, το προσθέτω σιγά - σιγά στο μείγμα, ζυμώνοντας καλά με το χέρι. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει, προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς και πλάθω πλεξούδες σε ότι μέγεθος θέλω. Γίνονται περίπου 7 πλεξούδες κανονικού μεγέθους. Κατόπιν αλοίφω τις πλεξούδες με αυγό, πασπαλίζω με αμύγδαλα ή σουσάμι, αν θέλω τοποθετώ και σε διάφορα μέρη σοκολάτα σε κομμάτια, και ψήνω για μισή περίπου ώρα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!