Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ


Φέτος αποφάσισα να κάνω μία διαφορετική συνταγή για τσουρέκια που μου την έδωσε πριν πολλά χρόνια ένας φίλος μας ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Υλικά
3 κιλά αλεύρι
200 γρ. μαγιά
1 κιλό ζάχαρη
400 γρ. βούτυρο Lurpak
10 αυγά
500 γρ. γάλα
Μία βανίλλια
1 μαχλέπι
1 κακουλέ


Εκτέλεση
Ρίχνω τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπώ ελαφρά με ένα πηρούνι, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω όλα τα υλικά, αφού διαλύσω τη μαγιά στο γάλα το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό, μαζί και το αλεύρι. Λιώνω τέλος το βούτυρο και χωρίς να το κάψω, το προσθέτω σιγά - σιγά στο μείγμα, ζυμώνοντας καλά με το χέρι. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει, προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς και πλάθω πλεξούδες σε ότι μέγεθος θέλω. Γίνονται περίπου 7 πλεξούδες κανονικού μεγέθους. Κατόπιν αλοίφω τις πλεξούδες με αυγό, πασπαλίζω με αμύγδαλα ή σουσάμι, αν θέλω τοποθετώ και σε διάφορα μέρη σοκολάτα σε κομμάτια, και ψήνω για μισή περίπου ώρα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!