Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Υλικά

6 Κουβερτούρες
1 Κούπα ζάχαρη
200 γρ Μαρασκίνο κεράσια
3 βούτυρα ανάλατα 250 γρ το καθένα
10 Αυγά
4 Κούπες αλεύρι φαρίνα
2 κούπες κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα Μπέν Μαρί λιώνουμε της 4 κουβερτουρες μαζί με τα 2 βούτυρα και το φλιτζάνι ζάχαρη , όταν λιώσουν τα υλικά μας καλά το αφήνουμε στο Μπεν Μαρί να το διατηρεί ζεστό.

Κατόπιν παίρνουμε τα αυγά μας και τα διαχωρίζουμε ασπράδια και κοκκινάδια, τα κοκκινάδια τα βάζουμε σε ένα ποτήρι και το αφήνουμε στην άκρη, παίρνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
Τώρα θα πάρουμε την κατσαρόλα μέσα από το Μπεν Μαρί που είναι λιωμένη η σοκολάτα και θα ρίξουμε της 2 κούπες αλεύρι και με ένα μίξερ θα το χτυπήσουμε, όταν το μείγμα γίνει ένα τότε ρίχνουμε μέσα τα κοκκινάδια και ανακατεύουμε, στην συνέχεια βάζουμε και την άλλη κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε το ίδιο μέχρι το μείγμα να γίνει ένα, συνεχίζοντας ρίχνουμε την μαρέγκα μέσα και το υπόλοιπο αλεύρι και τα χτυπάμε και αυτά στο μίξερ και όταν το μείγμα μας έχει γίνει αφράτο τότε παίρνουμε τα κεράσια μαρασκίνο και τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην ζύμη μας.

Παίρνουμε ένα ταψί 30 χ 30 και το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε και τοποθετούμε μέσα την ζύμη μας .

Τέλος την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά, αφού είναι έτοιμη ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας που θα ρίξουμε για να τραβήξει.

Παίρνουμε το Μπεν Μαρί και βάζουμε της 2 κουβερτούρες κομμένες , το βούτυρο, και την κρέμα γάλακτος, όταν λιώσουν και είναι σε ρευστή μορφή και ζεστή τότε ρίχνουμε μέσα στην φόρμα με την σάλτσα μας και αφήνουμε σε μια γωνιά να τραβήξει και να γίνει η σοκολατόπιτα μας .

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΊΡΕΤΑΙ ΒΆΛΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΆΘΕ ΚΟΜΜΆΤΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΆΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή είναι του chef Μάριου Γλύκα. Είναι μια καταπληκτική ιδέα με πολλές θερμίδες.
Όταν την βάλετε στο ψυγείο θα σας παγώσει αρκετά και θα γίνει σαν ένα κομμάτι σοκολάτας .
Γι’αυτό όταν τη σερβίρετε να την αφήνετε πρώτα για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!