Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Φιλετάκια Κοτόπουλου Πικάντικα με Λαχανικά

Υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-κάρυ

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα σε μεγάλες λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρυ, τη μουστάρδα, το κέτσαπ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε για 15-30 λεπτά στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε μέσα τα φιλετάκια, προσθέτοντας άλλες 2 κουταλιές λάδι. 

Τα αφήνουμε αρκετά ώστε να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και μόλις τα γυρίσουμε, ρίχνουμε στο τηγάνι και τα λαχανικά, κομμένα σε μικρούς κύβους. Όταν πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά, ανακατεύουμε 2 φορές για να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και τα σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το ούζο και να μείνει το άρωμά του και σερβίρουμε.

PostHeaderIcon Πατάτες Φούρνου

Υλικά 
2 κιλά πατάτες κομμένες σε φέτες, λίγο μεγαλύτερες από αυτές για τηγάνισμα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Το χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρεγκάτο τριμμένο
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 
Πάπρικα
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, τη φυτίνη, το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, στρώνουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά.

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα πασπαλίζουμε με το κασέρι και το μπέικον όλη την επιφάνεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 15 λεπτά.
Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Παγωτό Σάντουιτς

Ένα ελαφρύ, εύκολο και γρήγορο παγωτό με λίγα υλικά 

Υλικά
1 πράσινη φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακετάκι σταγόνες σοκολάτας
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τη σαντιγί στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τη σαντιγί να σφίξει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα σε αυτή το ζαχαρούχο γάλα. 

Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα τετράγωνο ταψί και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, ακριβώς πάνω από τα προηγούμενα έτσι ώστε όταν τα κόψουμε να να γίνουν σάντουιτς, και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει.


Το παραπάνω μείγμα της κρέμας μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για διάφορα παγωτά, όπως για παράδειγμα προσθέτοντας στο μείγμα τριμμένα μπισκότα, σοκολάτα ή γλυκό κουταλιού.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!