Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ταλιατέλες Ογκραντέν με Κολοκυθάκια και Μπεσαμέλ

Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες 500 γρ.
15 φέτες μπέικον 
1 κούπα ρεγκάτο τριμμένο
1 κούπα ένταμ τριμμένο
2 κολοκυθάκια σε φέτες τηγανισμένα
2 κούπες αραιή μπεσαμέλ 
1 κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, σουρώνουμε και στρώνουμε τις ταλιατέλες. Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες μπέικον και τις τσιγαρίζουμε αρκετά σε αντικολλητικό τηγάνι να γίνουν τραγανές. Τις στρώνουμε πάνω από τις ταλιατέλες και πάνω από αυτές τα τριμμένα κασέρια. Τέλος στρώνουμε τις τηγανισμένες φέτες κολοκυθιού, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. 
Ένα πολύ γευστικό πιάτο κατάλληλο για μπουφέ, βραδινό ή κυρίως πιάτο.
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ψαρονέφρι με Καλοκαιρινά Λαχανικά και Βλίτα

Υλικά
2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες
1 γεμάτη κουταλιά σούπας πετιμέζι
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
Ντοματίνια κομμένα στα 4 
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές λωρίδες
Βλίτα ελαφρώς βρασμένα σε αλατισμένο νερό
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Μαϊντανό και κόλιανδρο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και μόλις τα γυρίσουμε προσθέτουμε τα λαχανικά μας να τσιγαριστούν και αυτά. Ανακατεύουμε μερικές φορές και όταν τα λαχανικά βγάλουν τα υγρά τους σκεπάζουμε το τηγάνι για 1-2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, την παρμεζάνα, το πετιμέζι, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε πάλι για 1-2 λεπτά. Παίρνουμε τα βλίτα που έχουμε βράσει και στραγγίσει και τα τοποθετούμε πάνω από τα φιλέτα έτσι ώστε όταν σερβίρουμε  να πάρουν και αυτά τη γεύση.

PostHeaderIcon Βουβαλίσιες Μπριζόλες με Γλυκιά Σως

Υλικά
Βουβαλίσιες μπριζόλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire Sauce
1 σφηνάκι ουίσκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις πλένουμε με νερό και ξύδι και τις βράζουμε, πετώντας το πρώτο νερό. Αφού μαλακώσουν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, με 4-5 κουταλιές λάδι, και τις βάζουμε μέσα σε αυτό χωρίς όμως το νερό τους. Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα και από τις 2 πλευρές ρίχνουμε το ουίσκι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη sauce, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Τέλος αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσουν για να ενωθούν τα υλικά.
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κοτόπουλο με Κάρυ, Στριφτάρια Τσουκνίδας και Ριζότο Μανιταριών

Υλικά
Για το κοτόπουλο
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μείγμα κάρυ
1 πακετάκι μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες
Για τα στριφτάρια
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 πακέτο παραδοσιακά στριφτάρια με τσουκνίδα 
Για το ριζότο
1 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια σοταρισμένα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές λάδι και μία βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και με κάρυ και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κεφαλογραβιέρα και σβήνουμε το μάτι αφήνοντας την κρέμα γάλακτος να ενωθεί με όλα τα υλικά.
Στριφτάρια
Αφού βράσουμε για 6 λεπτά τα στριφτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα τα σοτάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και μία λάδι μαζί με τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου για να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για να λαδωθούν.
Ριζότο
Προσθέτουμε σε τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις το κρεμμύδι αρχίζει να παίρνει ξανθό χρώμα προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό. Μόλις το ρουφήξει ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ακόμη 1 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσουν. Προς το τέλος σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το τηγάνι.

Παρόλο το πικάντικο των υλικών οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους και είναι ελαφριές.

Το πιάτο αυτό εγώ το συνόδευσα με σαλάτα από ποικιλία μαρουλιών, τόνο Αλοννήσου, κεφαλογραβιέρα Ιωαννίνων και ξύδι βαλσάμικο. 
Τα παραδοσιακά στριφτάρια με τσουκνίδα και τον τόνο Αλοννήσου μπορείτε να τα βρείτε στα mastiha shop.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!