Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κοτόπουλο με Κάρυ, Στριφτάρια Τσουκνίδας και Ριζότο Μανιταριών

Υλικά
Για το κοτόπουλο
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μείγμα κάρυ
1 πακετάκι μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες
Για τα στριφτάρια
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 πακέτο παραδοσιακά στριφτάρια με τσουκνίδα 
Για το ριζότο
1 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια σοταρισμένα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές λάδι και μία βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και με κάρυ και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κεφαλογραβιέρα και σβήνουμε το μάτι αφήνοντας την κρέμα γάλακτος να ενωθεί με όλα τα υλικά.
Στριφτάρια
Αφού βράσουμε για 6 λεπτά τα στριφτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα τα σοτάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και μία λάδι μαζί με τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου για να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για να λαδωθούν.
Ριζότο
Προσθέτουμε σε τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις το κρεμμύδι αρχίζει να παίρνει ξανθό χρώμα προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό. Μόλις το ρουφήξει ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ακόμη 1 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσουν. Προς το τέλος σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το τηγάνι.

Παρόλο το πικάντικο των υλικών οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους και είναι ελαφριές.

Το πιάτο αυτό εγώ το συνόδευσα με σαλάτα από ποικιλία μαρουλιών, τόνο Αλοννήσου, κεφαλογραβιέρα Ιωαννίνων και ξύδι βαλσάμικο. 
Τα παραδοσιακά στριφτάρια με τσουκνίδα και τον τόνο Αλοννήσου μπορείτε να τα βρείτε στα mastiha shop.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!