Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Το γλυκό αυτό γίνεται υπέροχο παγωτό αλλά και γλυκό ψυγείου. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικά προτιμάμε και να το κάνουμε σε διάφορες παραλλαγές, όπως θα δείτε στην εκτέλεση. 

Υλικά (για 12 μερίδες)
2 πακέτα μπισκότα ολικής άλεσης "Πτι-Μπερ" Παπαδοπούλου
Μία πράσινη φυτική σαντιγύ
1 ζαχαρούχο γάλα "Βλάχας"
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
150 γραμμάρια φρουί γλασέ σε κομματάκια ή γλυκά του κουταλιού (ότι έχουμε)
2 τεμάχια σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι 22Χ25 περίπου ή τάπερ, στρώνουμε μία σειρά μπισκότα και ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγο κονιάκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εκτός από Πτι-μπερ και άλλου τύπου μπισκότα που μας αρέσουν. Χτυπάμε στο μίξερ την πράσινη σαντιγύ, μέχρι να πήξει. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και μία κουταλιά από το κονιάκ. Μέσα σε αυτό το μείγμα σπάμε με τα χέρια μας και τα υπόλοιπα μπισκότα, σε μικρά κομμάτια καθώς επίσης τις σταγόνες σοκολάτας και τα φρουί γλασέ.
Μπορούμε αντί για τα μπισκότα, τα γλυκά και τη σοκολάτα να βάλουμε μαρένγκες σπασμένες, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και ότι άλλο θέλουμε ή να μην τα βάλουμε και να έχουμε σκέτη την κρέμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα αυτό πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να παγώσει (εάν θέλουμε για ευκολία μπορούμε να πασπαλίσουμε το μείγμα μας με τρούφα πριν το βάλουμε στο ψυγείο).
Μόλις το γλυκό παγώσει λιώνουμε την κουβερτούρα με τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σάλτσα, την  απλώνουμε πάνω από αυτό και το ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει και η σοκολάτα.
Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ


Υλικά (Για 4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1/4 μπέικον κομμένο σε λωρίδες (ζουλιέν)
1/4 ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
250 γρ. (συνολικά) κεφαλογραβιέρα και γραβιέρα τριμμένες
400 γρ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σε 10 λεπτά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο, κόβουμε σε λωρίδες μικρές τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μαζί με το ζαμπόν και το μπέικον. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά ενώ το τηγάνι είναι πάνω στη φωτιά. Μόλις λιώσουν τα τυριά και η κρέμα γάλακτος αρχίζει να πήζει, τα βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, να θέλουμε, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσοχή στο αλάτι γιατί το μπέικον και τα τυριά είναι αλμυρά.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!