Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

PostHeaderIcon ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ



Κεφτέδες φτιάχνουμε όλοι στα σπίτια μας.
Αυτή είναι η συνταγή που φτιάχνει η μητέρα μου με κάποιες μικρές αλλαγές.
Έτσι όμως οι κεφτέδες είναι αφράτοι και πεντανόστιμοι.

Υλικά
1 kg κιμά ανάμεικτο, μισό μοσχάρι μισό χοιρινό
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 αυγά
6 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα μουλιασμένο καλά
1 ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
3-4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε αρκετά καλά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν .
Κατόπιν τα πλάθουμε σε μέγεθος που εμείς θέλουμε.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε κανονική ποσότητα λαδιού, σε χαμηλή φωτιά για να μην μας μείνουν άψητα από μέσα.
Τα γυρίζουμε αρκετές φορές για να μην ξεραθούν εξωτερικά.

PostHeaderIcon ΚΟΡΜΟΣ



Ένα διεθνή θα το ονόμαζα γλυκό ψυγείου που οι περισσότεροι έχετε δοκιμάσει και ίσως έχετε κάνει είναι ο κορμός.
Σήμερα θα σας πω για δύο παραλλαγές της συνταγής αυτής
που είναι πολύ νόστιμες και οι δυο.
Ο δικός μου κορμός όπως βλέπετε στην φωτογραφία είναι χρώματος λευκού γιατί στη δική μου οικογένεια αρέσει πιο πολύ η κρέμα.
Εάν και εσάς σας αρέσει η κρέμα τότε στις συνταγές που ακολουθούν δεν θα βάλετε το κακάο ή τη σοκολάτα.

Κορμός α΄
Υλικά
1 βιτάμ
500γρ. ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι γάλα
1 κρόκο αυγού
2-3 κουταλιές κακάο
2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ αλλά και ότι άλλο θέλετε
Προαιρετικά 1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές από κάποιο ποτό που σας αρέσει ή 1 βανίλια
Για πιο πλούσια γεύση εάν σας αρέσει η σοκολάτα αντικαταστήστε το κακάο με μια σοκολάτα υγείας αφού την λιώσετε βάζοντάς την σε μπαιν μαρί.

Εκτέλεση
Σπάστε τα μπισκότα με το χέρι σε κομματάκια.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και κατόπιν ρίξτε μέσα το κακάο,
τον κρόκο αυγού και το μισό ποτήρι γάλα - το ποτό ή την βανίλια στο τέλος.
Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα πάνω από τα μπισκότα, πασπαλίστε με τα καρύδια και ρίξτε την κρέμα.
Ενώστε όλα τα υλικά μαζί με απαλές κινήσεις .Βάλτε το μίγμα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και δώστε του σχήμα μπαστουνιού. Κλείστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη να παγώσει αρκετή ώρα.
Όταν παγώσει μπορείτε να το στολίσετε με ότι εσείς θέλετε.

Κορμός β΄
Υλικά
1ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1βιτάμ
2-3 κουταλιές από το ποτό που μας αρέσει
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι η ίδια με την προηγούμενη εκτέλεση.

ΕΑΝ όμως στην δεύτερη αυτή συνταγή θέλετε να κάνετε πιο απλά τα πράγματα δεν έχετε παρά να λιώσετε απλά το βούτυρο και να ενώσετε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι. Και η απόλαυση θα είναι το ίδιο καταπληκτική.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

PostHeaderIcon ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ




Η συνταγή αυτή έχει τεράστια επιτυχία. Κάθε Πάσχα που την κάνω δεν σταματάω να λέω πόσο εύκολη και με πόση μεγάλη επιτυχία γίνετε.
Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε.
Το Πάσχα βέβαια πέρασε, επειδή όμως εγώ κάνω αυτή τη συνταγή και σε μικρά τσουρεκάκια για τα παιδιά όλο το χρόνο, σας την παρουσιάζω και ελπίζω να τη δοκιμάσετε.
Μπορείτε να την απολαύσετε με μαρμελάδα, μερέντα και όπως αλλιώς θέλετε.

Υλικά (για 15 πλεξούδες)
20 αυγά
¾ μιας μεγάλης πλάκας μαγιά
400γρ. βούτυρο φυτίνη
Κακουλέ και μαχλέπι σε σκόνη
1 ½ κιλό ζάχαρη
2 κιλά γάλα χλιαρό
6 περίπου κιλά αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά και τα ζυμώνουμε με το χέρι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το βούτυρο.
Δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
Αφήνουμε μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί η ζύμη και τα πλάθουμε, σε ότι σχέδιο θέλουμε. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με αυγό, τα διακοσμούμε και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν, στους 160 βαθμούς, μέχρι να πάρουν «χρυσοκαφετί» χρώμα.
Σε κάθε ταψί φούρνου χωρούν 2 πλεξούδες.
θα τα πλάθετε λίγο πριν τα βάλετε στο φούρνο, διαφορετικά αν τα αφήσετε να περιμένουν θα φουσκώνουν και θα ενώνονται.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!