Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

PostHeaderIcon ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ




Η συνταγή αυτή έχει τεράστια επιτυχία. Κάθε Πάσχα που την κάνω δεν σταματάω να λέω πόσο εύκολη και με πόση μεγάλη επιτυχία γίνετε.
Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε.
Το Πάσχα βέβαια πέρασε, επειδή όμως εγώ κάνω αυτή τη συνταγή και σε μικρά τσουρεκάκια για τα παιδιά όλο το χρόνο, σας την παρουσιάζω και ελπίζω να τη δοκιμάσετε.
Μπορείτε να την απολαύσετε με μαρμελάδα, μερέντα και όπως αλλιώς θέλετε.

Υλικά (για 15 πλεξούδες)
20 αυγά
¾ μιας μεγάλης πλάκας μαγιά
400γρ. βούτυρο φυτίνη
Κακουλέ και μαχλέπι σε σκόνη
1 ½ κιλό ζάχαρη
2 κιλά γάλα χλιαρό
6 περίπου κιλά αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά και τα ζυμώνουμε με το χέρι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το βούτυρο.
Δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
Αφήνουμε μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί η ζύμη και τα πλάθουμε, σε ότι σχέδιο θέλουμε. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με αυγό, τα διακοσμούμε και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν, στους 160 βαθμούς, μέχρι να πάρουν «χρυσοκαφετί» χρώμα.
Σε κάθε ταψί φούρνου χωρούν 2 πλεξούδες.
θα τα πλάθετε λίγο πριν τα βάλετε στο φούρνο, διαφορετικά αν τα αφήσετε να περιμένουν θα φουσκώνουν και θα ενώνονται.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!