Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 11 Μαΐου 2008

PostHeaderIcon ΠΑΓΩΤΟ κρέμα


Έμαθα αυτήν τη συνταγή από τη φίλη μου την Ντίνα Σ. πριν από 18 χρόνια και κάθε καλοκαίρι μου αρέσει να την φτιάχνω.
Είναι νόστιμη με πλούσια υφή και όταν τη βάλω στην κατάψυξη για να παγώσει -επειδή δεν έχω παγωτομηχανή- δε μου αφήνει κρυσταλλάκια μέσα, ειδικά όταν το γάλα είναι φρέσκο χωριάτικο.


Συστατικά Πρώτης Κρέμας2 μπουκάλια γάλα 1280 γρ.
2 φακελάκια άνθος βανίλια ή κακάο
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Συστατικά Δεύτερης Κρέμας
Το υπόλοιπο από ένα βιτάμ
2 ποτήρια ζάχαρη
8 κρόκους
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
2 βανίλιες


ΕκτέλεσηΔιαλύουμε το άνθος και τη ζάχαρη μέσα σε ένα ποτήρι γάλα.
Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε εκεί μέσα το ποτήρι με το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Ρίχνουμε μέσα και τη μία κουταλιά βιτάμ.

Χτυπάμε στη συνέχεια στο μίξερ το υπόλοιπο από το βιτάμ μαζί με 2 ποτήρια ζάχαρη, 8 κρόκους, ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 βανίλιες.

Ενώνουμε τις δύο αυτές κρέμες και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη.
Εάν θέλουμε να το κάνουμε σοκολατένιο τότε λιώνουμε και ρίχνουμε μέσα μία κουβερτούρα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!