Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΜΟΥΣΑΚΑΣ


Υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσει ο μουσακάς?
Είναι βέβαια καλοκαιρινό φαγητό όμως στις μέρες μας η μελιτζάνα υπάρχει στην αγορά όλο τον χρόνο.

Υλικά
4-5 μεγάλες μελιτζάνες
2 κιλά πατάτες
750 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
λίγο μαϊντανό
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
6-8 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές βούτυρο
1 ½ lt γάλα
2 αυγά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι –πιπέρι
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες.
Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε λίγες –λίγες, πρώτα τις πατάτες και μετά τις μελιτζάνες.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τον κιμά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Κατόπιν ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί και αυτός. Τέλος προσθέτουμε και τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να τελειώσουν τα υγρά τους. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη τον πάτο του και αρχίζουμε να τοποθετούμε τις πατάτες, τη μια δίπλα στην άλλη, ώσπου να καλύψουμε όλο το ταψί. Ρίχνουμε σα δεύτερη στρώση τον κιμά και σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες. Ετοιμάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ με το συνηθισμένο τρόπο και την τοποθετούμε από πάνω σαν τελευταία στρώση. Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι αν έχουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ.

PostHeaderIcon ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ


Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας για βραστό
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 πατάτες κομμένες στα 4
1 κομμάτι σέλινο μαζί με τα φύλλα του
1 τεμάχιο φιδέ
1 ½ κουτάλα της σούπας λάδι

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και όπως είναι σε μερίδες το βάζουμε να βράσει σε κατσαρόλα με αρκετό νερό.
Μόλις αρχίζει να αφρίζει το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει ρίχνοντας μέσα τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο. Περιμένουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε και το φιδέ και κλείνουμε τη φωτιά. Το φιδέ το σπάμε με το χέρι μας σε μεγάλα κομμάτια.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ με ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά

Για τη ζύμη
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 βιτάμ ή άλλο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 μπέικιν

Για τη γέμιση
8 μήλα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
½ φλυτζάνι σταφίδες
¾ φλυτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
Στρώνω τα μισά σε ένα ταψί 28-30 εκατ. και κατόπιν τοποθετώ το μείγμα με όλα τα υλικά της γέμισης από πάνω.
Κατόπιν τελειώνω στρώνοντας από πάνω το υπόλοιπο από το μείγμα της ζύμης.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Όταν κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Αυτή είναι η κλασική συνταγή της τριφτής μηλόπιτας εγώ όμως έβαλα μέσα στη γέμιση 1 σακουλάκι κομματάκια σοκολάτας και δεν σας λέω τι έγινε. Η γεύση ήταν μαγική. Δοκιμάστε αν θέλετε.

PostHeaderIcon ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ με ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε φέτες
1 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτάκι pummaro για κοκκινιστά
Λάδι
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνη
Μακαρόνια για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε ένα - ένα τα κομμάτια μας και τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κύβους, ανακατεύουμε μία – δύο φορές και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το pummaro, 1 φλιτζανάκι νερό, τη δάφνη και μία πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει προσθέτοντας νερό, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μόλις μαλακώσει, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το σερβίρουμε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.
Αν δεν έχουμε pummaro για κοκκινιστά, μπορούμε απλώς να ρίξουμε στη σάλτσα λιγο κανέλα, μοσχοκάρυδο και ρίγανη.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!