Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Φιλετάκια Κοτόπουλου με Γιαούρτι και Χειροποίητες Χιλοπίτες

Υλικά (για 4 άτομα)
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1/2 κιλό γιαούρτι 2% στραγγιστό
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε μικρά κομματάκια
3 κούπες ζεστό νερό 
1 βαθύ πιάτο χυλοπίτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο βιτάμ

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες μέγεθος δαχτύλου, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τις  αλατοπιπερώνουμε, τις ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά έτσι ώστε να πάνε σε όλα τα κομμάτια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για1 ώρα.  

Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε στη σειρά όλα τα φιλετάκια. Τα γυρίζουμε μία φορά για να ψηθούν και από τις 2 πλευρές και κατόπιν ρίχνουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε άλλες 2-3 φορές και προσθέτουμε τις 3 κούπες ζεστό νερό, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες και να σωθεί το νερό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Τέλος σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τις χυλοπίτες ζεστά. 
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Πιτάκια Κουρού



Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η φίλη μου Ανατολή από τις Σέρρες.

Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
1 1/2 πακέτο αλεύρι φαρίνα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
30 γρ. μαγιά νωπή
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Για τη γέμιση 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη και 3 αυγά 
1 κρόκο αυγού για άλειμμα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνοντας φτιάχνουμε μία μαλακή και ελαστική ζύμη. 

Παίρνουμε κομμάτια της ζύμης και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε στρόγγυλα πατώντας τα με τα δάχτυλά μας και τα γεμίζουμε με μία κουταλιά του γλυκού τυρί με αυγό ανακατεμένα. 

Τα διπλώνουμε στη μέση τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
...και οι μικροί βοηθούν με επιτυχία!!!
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Κέικ Ντόμινο

Μία ακόμα κλασσική, από τα παλιά, συνταγή για κέικ


Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βιτάμ
2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 της κούπας γάλα 
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτα


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, τη βανίλια, το μπέικιν και στο τέλος το αλεύρι μέχρι να ενωθούν καλά. Χωρίζουμε το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο μισό ρίχνουμε τις 4 κουταλιές κακάο και ξαναχτυπάμε στο μίξερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες στις οποίες τοποθετούμε τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη, τις οποίες ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. 


Ξεφορμάρουμε και κόβουμε το κάθε μπαστούνι κάθετα σε 3 φέτες και κάθε φέτα μία ακόμα φορά οριζόντια, στη μέση, έτσι ώστε να σχηματιστούν 6 τετραγωνισμένες μακρόστενες μπάρες από το κάθε είδος. Στη συνέχεια ενώνουμε εναλλάξ μεταξύ τους τις μπάρες αλοίφοντας με μαρμελάδα και σχηματίζουμε 2 νέα μακρόστενα κέικ. Τέλος αλοίφουμε και την εξωτερική τους επιφάνεια με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τρούφα.

PostHeaderIcon Αυγά Γεμιστά

Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά τα αυγά, μέχρι να σφίξουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους και τους τοποθετούμε σε ένα μπολ, στο οποίο ρίχνουμε αλάτι -πιπέρι, 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα, 2 φέτες γαλοπούλα βραστή ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο, 2 κουταλιές του γλυκού γραβιέρα τριμμένη και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (υλικά για 6 περίπου αυγά).
Πατάμε και ανακατεύουμε τα υλικά με το πιρούνι, για να ενωθούν μεταξύ τους και με 1 κουταλάκι γεμίζουμε τα κενά από τα ασπράδια των αυγών. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!