Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ


Εύκολα - γρήγορα και με λίγα υλικά, αυτά τα ψωμάκια γίνονται υπέροχα για να συνοδεύσουν ένα γεύμα ή απλά μία μπύρα.

Υλικά
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
Λίγο άνιθο
Ρίγανη ή διάφορα αρωματικά βότανα, όπως λεβάντα, λουίζα, δυόσμο, βασιλικό ή ότι άλλο μας αρέσει.
Αλάτι - πιπέρι
1 ποτήρι γάλα
1 φλυτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε και ενώνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Γεμίζουμε με το μείγμα φόρμες για μικρά κέικ ή χάρτινες θήκες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon PANCAKES

Η Ελληνική εκδοχή του Αμερικάνικου Pancake.

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
Λίγο αλάτι
3 αυγά
2 κούπες γάλα
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε ένα χυλό, λίγο σφιχτό, ρίχνοντας τελευταίο το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλοίφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε στο κέντρο 1 φλυτζάνι του καφέ από το μείγμα. Δεν κουνάμε το τηγάνι και αφήνουμε το μείγμα να απλώσει μόνο του - γίνεται όσο ένα πιατάκι του καφέ. Μόλις αρχίσουν να δημιουργούνται τρύπες στην επιφάνεια γυρίζουμε την τηγανίτα με μία σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι, μαρμελάδα ή μερέντα αλλά και αν προτιμάμε με βούτυρο, ζαμπόν ή κασέρι για πρωινό ή πρόγευμα.

PostHeaderIcon ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ

Μία εύκολη και γρήγορη πίτα για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
2 ποτήρια αλεύρι
1 κούπα νερό
3 αυγά
Αλάτι
Βούτυρο
1/2 κιλό τυρί φέτα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλάτι, το αλεύρι, το νερό και τα αυγά και κάνουμε ένα χυλό, όχι σφιχτό. Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού - δε χρειάζεται να γίνει παχύ. Ρίχνουμε στην επιφάνεια κομματάκια βούτυρο και τρίβουμε το τυρί φέτα. Κατόπιν ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!