Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Ζυμαρικά με Μανιτάρια Βασιλικό και Θυμάρι

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια φωλιές
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κοφτή του γλυκού θυμάρι ξερό
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. 

Βάζουμε σε ένα τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες, το κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά. 

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι  μία πρέζα ζάχαρη, το βασιλικό, το θυμάρι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να σωθούν τα υγρά. 

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. 

Καλό είναι να κάνουμε ταυτόχρονα τα μακαρόνια με τη σάλτσα για να είναι πιο ζουμερά.

PostHeaderIcon Ταραμοκεφτέδες


Υλικά
50 γρ. ταραμά άσπρο, φυσικό
1/4 ψωμί μουσκεμένο και στημένο, χωρίς την κόρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό  ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι το λάδι και τον ταραμά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ψωμί, στημένο καλά, το πιπέρι, τον μαϊντανό.  Τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι, για να γίνει ένα σφιχτό μείγμα έτσι ώστε να πλάθεται εύκολα και να μη διαλύεται  Αν το μείγμα βγει ρευστό, προσθέτουμε λίγο ακόμα ψωμί. 

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, με μείγμα από αλεύρι και καλαμποκάλευρο για να γίνουν πιο τραγανά  και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Κιμαδόπιτα Παραδοσιακή


Υλικά
Για τη ζύμη

Μισό κιλό αλεύρι
Μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 αυγό
 Λίγο αλάτι
Λίγο νερό
Λίγο λάδι


Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
5 αυγά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά, ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας σταδιακά το νερό και πλάθουμε μία μέτρια ζύμη, για να ανοίγουμε εύκολα στη συνέχεια τα φύλλα. 
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίδια μπαλάκια.

Γέμιση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. 

Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά με το γάλα και αφού κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τον κιμά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, χτυπάμε και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Με τα μπαλάκια της ζύμης ανοίγουμε 5 λεπτά φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε στον πάτο 2 φύλλα, τα αλείφουμε με το πινέλο με λίγο λάδι, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος τα υπόλοιπα 2 φύλλα, όλα λίγο λαδωμένα. 

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί, στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα.

PostHeaderIcon Γλυκό με Καλαμποκάλευρο και Σταφίδες

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες μαύρες αλευρωμένες
Το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
10 γεμάτες κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. 

Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ρευστό μείγμα περίπου σαν το μείγμα ενός κέικ. 

Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά .

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί Νο 28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα.
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού με Ζάχαρη και Σοκολάτα


Υλικά
4 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερύκοκο
4 κουταλιές της σούπας λικέρ κουαντρό
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Χαράζουμε τα πορτοκάλια, σχηματίζοντας λωρίδες πάχους 1 εκ. και τις αφαιρούμε προσεκτικά από το πορτοκάλι. 

Στύβουμε τα πορτοκάλια και συλλέγουμε το χυμό τους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κουαντρό, το χυμό από τα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και κατόπιν τοποθετούμε τις κομμένες φλούδες. 

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 περίπου λεπτά. 

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φλούδες σε λαδόκολλα ή σε ταψί, να κρυώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε βαθύ πιάτο και βουτάμε σε αυτή τις φλούδες για να κολλήσει και από τις δύο πλευρές.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και όπως είναι ζεστή, βυθίζουμε την κάθε λωρίδα στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Μπορούμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη και να βάλουμε μόνο τη σοκολάτα ή να τις βουτήξουμε ολόκληρες στη σοκολάτα.  
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Ταχινόπιτες



Υλικά
30γρ. μαγιά
2 φλυτζάνια του νες καφέ νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο βάζο ταχίνι με μέλι

Εκτέλεση
Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το αλεύρι και ζυμώνοντας φτιάχνουμε μία απαλή ζύμη. 

Τη δουλεύουμε για λίγο πάνω στον πάγκο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να φουσκώσει. Μετά από 15 λεπτά και εφόσον έχει διπλασιαστεί σε όγκο, αν όχι περιμένουμε λίγο ακόμα, χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε τρία, ίσου μεγέθους και πάχους μπαστούνια. 

Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες πάχους περίπου 2-3 δαχτύλων, παίρνουμε το κάθε κομμάτι, το πλάθουμε σε χοντρό κορδόνι και το πατάμε να πλατύνει και να γίνει μία μακρόστενη παραλληλόγραμμη λωρίδα.

Απλώνουμε κατά μήκος σε κάθε κομμάτι μία κουταλιά της σούπας γεμάτη ταχίνι, το διπλώνουμε πάλι σε κορδόνι και το τυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι. Απλώνουμε πάνω από κάθε πίτα μία κουταλιά ταχίνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το ταχίνι αλλάζει χρώμα όταν ψηθεί αλλά όχι γεύση και μοιάζει με σοκολάτα για να αρέσει και στα παιδιά.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε το ταχίνι πάνω σε κάθε πίτα στο τέλος, αφού τις ψήσουμε πρώτα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!