Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Ταχινόπιτες



Υλικά
30γρ. μαγιά
2 φλυτζάνια του νες καφέ νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο βάζο ταχίνι με μέλι

Εκτέλεση
Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το αλεύρι και ζυμώνοντας φτιάχνουμε μία απαλή ζύμη. 

Τη δουλεύουμε για λίγο πάνω στον πάγκο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να φουσκώσει. Μετά από 15 λεπτά και εφόσον έχει διπλασιαστεί σε όγκο, αν όχι περιμένουμε λίγο ακόμα, χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε τρία, ίσου μεγέθους και πάχους μπαστούνια. 

Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες πάχους περίπου 2-3 δαχτύλων, παίρνουμε το κάθε κομμάτι, το πλάθουμε σε χοντρό κορδόνι και το πατάμε να πλατύνει και να γίνει μία μακρόστενη παραλληλόγραμμη λωρίδα.

Απλώνουμε κατά μήκος σε κάθε κομμάτι μία κουταλιά της σούπας γεμάτη ταχίνι, το διπλώνουμε πάλι σε κορδόνι και το τυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι. Απλώνουμε πάνω από κάθε πίτα μία κουταλιά ταχίνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το ταχίνι αλλάζει χρώμα όταν ψηθεί αλλά όχι γεύση και μοιάζει με σοκολάτα για να αρέσει και στα παιδιά.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε το ταχίνι πάνω σε κάθε πίτα στο τέλος, αφού τις ψήσουμε πρώτα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!