Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Σας εύχομαι να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τις Άγιες Ημέρες των εορτών
Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη και ευτυχία

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα


PostHeaderIcon Πασχαλινές Διακοσμήσεις





Μία όμορφη Πασχαλινή πρόταση διακόσμησης με αυγά από τη Σοφία, τη Βίκυ και την Ντίνα
Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ με ΒΑΝΙΛΛΙΑ και ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Άλλη μία πετυχημένη συνταγή για τα Πασχαλινά κουλουράκια από τη φίλη μου την Πόπη από τη Χίο.

Υλικά
5 αυγά
500 γρ. φυτίνη
2 ποτήρια ζάχαρη
5 βανίλλιες
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα από τα πορτοκάλια
1 1/2 με 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά διαλύοντας τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτωντας τη φυτίνη, λιωμένη ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τα πλάθουμε είτε σε πλεξούδες είτε κάνοντας σχέδια με κουπ πατ. Τα αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. 

*Αν θέλετε να δείτε περισσότερες προτάσεις για Πασχαλινά εδέσματα όπως τσουρέκια, κουλουράκια, μαγειρίτσα, τζιγεροσαρμάδες μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα με την ετικέτα Πασχαλινά

PostHeaderIcon ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά
Για τη ζύμη
2 κρόκους αυγών
Μισό ποτήρι νερού φυτίνη
Μισό ποτήρι νερού ζάχαρη
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 βανίλλια
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα, όχι σκόνη
Μισό κιλό περίπου αλεύρι

Για την κρέμα
2 1/2 κούπες γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ενώνουμε τα υλικά και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Τα υλικά είναι για μία μεγάλη ταρτιέρα ή δύο μικρές. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη, την τρυπάμε με ένα πηρούνι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα, αφού πρώτα κρατήσουμε 2 -3 κουταλιές για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου. Μέσα στο γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί καθώς και το βούτυρο. Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε για να γίνει κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τον κρόκο, αφού έχουμε αποσύρει από τη φωτιά το μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα. Αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω στην τάρτα. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και σαντιγύ. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!