Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


Υλικά
2 μεγάλα κοκκινόψαρα
1 μπακαλιάρο
3 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4-5 φύλλα σέλινο μαζί με τα κλωνάρια τους κομμένα σε κύβους
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα

Εκτέλεση
Γεμίζω μια κατσαρόλα με νερό και βάζω μέσα όλα τα λαχανικά για να βράσουν. Όταν τα λαχανικά βράσουν με μια κουτάλα βγάζω τα μισά και με λίγο ζουμάκι τα πολτοποιώ στο μπλέντερ.
Κατόπιν βγάζω και τα υπόλοιπα σε ένα πιάτο και στο ζουμί βάζω και βράζω τα ψάρια για 15 λεπτά της ώρας.
Βγάζω τα ψάρια να κρυώσουν και τα ξεκοκκαλίζω.
Σουρώνω το ζουμί που έμεινε και το ξαναβάζω στην κατσαρόλα. Αν θέλω συμπληρώνω λίγο νερό ακόμη και ρίχνω μέσα τα λαχανικά και τον πολτό λαχανικών,1 ποτήρι λάδι ,αλάτι ,πιπέρι. Αφήνω να βράσει για 10 λεπτά και βάζω μέσα και το ψάρι σε μεγάλα και μικρά κομμάτια όπως το καθάρισα. Αμέσως σβήνω και την κουζίνα γιατί το ψάρι δεν πρέπει να μας διαλυθεί.

PostHeaderIcon ΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ

Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό ψωμί για τις σούπες μας.

Υλικά
1 κομμάτι ζύμη σαν αυτή της πίτσας
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες λεπτές
Αλάτι – πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ροδίζω αρκετά τις φέτες του κρεμμυδιού με το λάδι , αλάτι – πιπέρι.
Κατόπιν ανοίγω χοντρό φύλλο το ζυμάρι και το τοποθετώ σε ένα ταψάκι.
Πάνω σε αυτό τοποθετώ τα κρεμμύδια και κατόπιν ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ώσπου δηλαδή να ψηθεί το ζυμάρι .Αν θέλω να το κάνω πιο πικάντικο προς το τέλος πασπαλίζω με κεφαλοτύρι και πάπρικα.
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΠΕΪΝΙΡΛΙ



Η ζύμη είναι ίδια με αυτή της πίτσας το μόνο που αλλάζει είναι το σχήμα που εμείς δίνουμε. Φτιάχνουμε λοιπόν παραλληλόγραμμα, μέσα στα οποία βάζουμε κασέρι και μπέικον. Γυρίζουμε και ενώνουμε τις άκρες, δημιουργώντας έτσι βαρκούλες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Για πιο αφράτες ζύμες και για την πίτσα αλλά και για το πεϊνιρλί, βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο αλλά και στην κατάψυξη για λίγες ώρες.

PostHeaderIcon ΠΙΤΣΑ

Υλικά
1½ ποτήρι χλιαρό νερό
40 γρ. μαγιά νωπή
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλιές λάδι
αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ. Τα ενώνω και αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και να ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη μαλακή. Τη σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα. Κατόπιν ανοίγω τη ζύμη μου με ένα ξύλινο πλάστη, στο πάχος που θέλω, και τη στρώνω σε ταψί που έχω λαδώσει. Τα υλικά εδώ είναι για ένα ταψί κουζίνας τετράγωνο μεγάλο. Αν θέλω η ζύμη να γίνει πιο φουσκωτή και αφράτη, τότε αντί να την ανοίξω με τον πλάστη την ανοίγω με τα χέρια μου μέσα στο ταψί, αφού πρώτα τα έχω λαδώσει καλά.
Κατόπιν στρώνω ότι θέλω και ψήνω στους 220 βαθμούς για 20΄-30΄της ώρας.
Εγώ στρώνω πρώτα κέτσαπ, φέτες κασέρι, φέτες σαλάμι, τριμμένο κασέρι, φέτες πιπεριάς, μπέικον.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!